1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Iivo Niskanen avaa, miksi Harry Harkimo on hänen uusi managerinsa: ”Toivottavasti Hjallis pystyy hoitamaan oman leiviskänsä niin hyvin kuin hän osaa”

Iivo Niskasen mukaan hänen edellisellä managerilla Hannu Koivusalolla on edelleen intressejä Vuokatti Ski Teamin kanssa.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Olympiavoittaja Iivo Niskanen yllätti perjantaina, kun hänen kerrottiin vaihtavan managerinsa kansanedustajaan ja liikemieheen Harry Harkimoon. Edellinen manageri Hannu Koivusalo siirtyi sivuun. Samalla Niskanen seura vaihtui Vuokatti Ski Teamista Puijon Hiihtoseuraan.

Niskasen mukaan vaihdoksessa on kyse siitä, että Koivusalo on Vuokatti Ski Teamin manageri. Niskanen ja Koivusalo eivät ole tehneet henkilökohtaisella tasolla paljoakaan yhdessä.

– Kasvoin urheilijana Ski Teamissa juniorista arvokisavoittajaksi. Hannu oli siinä mukana sillä tavalla. Hänellä on myös edelleen intressit Vuokatti Ski Teamin puolella hyvin vahvasti, Niskanen perustelee vaihdosta Ylen haastattelussa.

Niskasen mukaan uudessa managerikuviossa Harkimon kanssa halutaan hyödyntää markkina-arvo. Harkimo toimi takavuosina monen suomalaisen urheilijan taustalla.

– Saisimme yhteistyökumppaneita, jotka mahdollisesti minun projektini rahoittaisivat. Seuralta en ole ollut tähän mitään vailla. Hjallis toivottavasti hoitaa oman leiviskänsä niin hyvin kuin hän osaa, Niskanen muotoilee.

Seuran vaihdos Vuokatista Kuopioon tulee Niskaselle luonnollisesti, sillä hän on asunut Kuopiossa kohta jo viiden vuoden ajan. Hänellä on ylevät tavoitteet seurasiirtonsa jälkeen.

– Tämä seurasiirto oli mielenkiintoinen kuvio. Olen miettinyt tätä sen ajan, kun olen Kuopiossa asunut. Haluan sitouttaa koko kaupungin hiihtohommaan, sanoo Niskanen ja muistelee kevään mitalijuhliaan kaupungin torilla.

– Silloin kun tori oli täynnä, niin tuli olo, että olisikohan tässä potentiaalia saada junioreita niin paljon ladulle kuin on mahdollista. Ei tarvitsisi yksin hiihtää. Saadaan enempi vipinää Kuopion seudulle.

Tällä hetkellä Niskasella on käynnissä kesän harjoituskausi. Kunto on hiihtäjän omien sanojensa mukaisesti ”ihan ok”.

– Toivottavasti mahtuu vielä tv-kameraan, että posket eivät ole päässeet sen vertaa pyöristymään. Olen harjoitellut tosissani toukokuusta eteenpäin. On ollut tietysti paljon muuta urheilun ulkopuolista, mutta kaikki suurimmat on tehty. Saatiin vielä tällainen iso uutinen järjestettyä, Niskanen heitti.

Hänen suuri tavoitteensa tulevalla hiihtokaudella ovat ensi helmi- ja maaliskuun MM-kisat Seefeldissä Itävallassa.

Lue myös:

Harkimo kommentoi rooliaan Niskasen managerina: "Työni on hankkia sellaiset yhteistyökumppanit, että Iivolla olisi rahaa laittaa sukanvarteen"

Iivo Niskanen vaihtaa seuraa, Harry Harkimo manageriksi – Puijon Hiihtoseuran pomo kommentoi siirtoa