Hyppää sisältöön

Trump kielsi NBA-mestarien pääsyn Valkoiseen taloon – antoi ukaasin NHL-voittajille: ”Jos he haluavat päästä parhaaseen paikkaan maan päällä, niin olen täällä”

Presidentti Donald Trump toivottaa Washington Capitalsin tervetulleeksi Valkoiseen taloon, mikäli he vain itse haluavat.

Donald Trump. Kuva: Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei aio kutsua perinteikkäälle vierailulle Valkoiseen taloon tämän kevään koripallon NBA:n mestarijoukkuetta.

Trump linjasi asian sen jälkeen, kun molempien NBA-finalistijoukkueiden Clevelandin sekä Golden Staten supertähdet LeBron James ja Stephen Curry kritisoivat Trumpia. Erityisesti James arvosteli Trumpia päätöksestä olla kutsumatta NFL-mestari Philaelphia Eaglesia vierailulle presidentin virka-asunnolle. Trumpin mielestä Eaglesin pelaajat olivat häntä vastaan, koska he polvistuivat kansallislaulun aikana.

– En kutsunut LeBron Jamesia, enkä Stephen Currya. Emme aio kutsua kumpaakaan joukkuetta, Trump totesi toimittajille Kanadassa perjantaina.

Viime yönä Suomen aikaa jääkiekkoliiga NHL:ssä mestaruuden varmisti puolestaan Washington Capitals. Jääkiekossa tilanne on myös sikäli mielenkiintoinen, että Capitals pitää majaa aivan Valkoisen talon vieressä.

– Minun asenteeni on, että jos he haluavat tänne parhaaseen paikkaan maan päällä, niin olen täällä. Jos Capitals ei halua tänne, niin en halua heitä tänne, Trump sanoi.

Washingtonin Devante Smith-Pelly ilmoitti jo ennen ratkaisevaa finaalia, että ei aio mennä Valkoiseen taloon mestaruudesta huolimatta.

– Asiat, joita hän laukoo, ovat täysin rasistisia ja seksistisiä. Monet hänen sanomansa asiat ovat todella ällöttäviä. En ole yleisellä tasolla kovin kiinnostunut politiikasta, joten en tiedä kaikkia hänen aatteitaan, mutta en todellakaan pidä hänen ulosannistaan, Smith-Pelly puhisi amerikkalaisen Postmedian haastattelussa.

Golden State johtaa parhaillaan NBA:n finaalisarjaa voitoin 3–0. Mestaruus on katkolla Suomen aikaa varhain lauantaina yöllä. Viime vuonna mestaruuden jälkeen Golden Staten pelaajat ehtivät julistaa julkisuudessa, että he eivät aio mennä Valkoiseen taloon. Trump veti kutsun koripallomestareilta pois ennen kuin Golden State ehti päättää asiasta muodollisesti.

– Olen aika varma, että teemme samalla tavalla kuin viime vuonna, Curry sanoi tilanteesta aiemmin tällä viikolla.

Lue lisää:

.
.