Hyppää sisältöön

Golden State jyräsi NBA-mestariksi – "Tämä on uskomaton tunne"

Stephen Curry oli neljännen finaalin tehopelaaja.

Kuva: EPA

Golden State Warriors on voittanut toisen perättäisen koripallon NBA:n mestaruuden. Joukkue jyräsi mestariksi voitoin 4–0. Finaalisarjan neljännen voittonsa Warriors nappasi perjantaina, kun se haki 108–85-vierasvoiton Cleveland Cavaliersilta.

Golden State johti neljättä finaalia alusta loppuun.

Edellisen kerran NBA-mestaruus voitettiin suoraan neljässä ottelussa vuonna 2007, jolloin San Antonio kuritti Clevelandia.

Golden Staten parhaita pistemiehiä perjantaina olivat 37 pistettä heittänyt Stephen Curry ja 20 pistettä kirjannut Kevin Durant. Durant valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Tiesimme, että Cleveland tulee otteluun kovaa. Me vastasimme hyvin ja onnistuimme määräämään koko ottelun tahdin. Tämä on uskomaton tunne, saimme homman hoidettua, Curry totesi heti pelin jälkeen.

Clevelandin tehopelaajia olivat 23 pistettä kirjannut LeBron James ja 13 pistettä tehnyt Kevin Love. James esiintyi finaaleissa kahdeksannella peräkkäisellä kaudella.

– Joskus sitä voi antaa kaikkensa, mutta silti jäädä vajaaksi, Clevelandin päävalmentaja Tyronn Lue summasi.

Golden State ja Cleveland olivat nyt neljättä kertaa peräkkäin vastakkain finaalisarjassa. Clevelandin seurahistorian ainoa mestaruus on vuodelta 2016.

Lue myös:

.
.