Kaikki jalkapallon MM-kisoista tarjolla yhdessä paketissa – näin katsot kisoja Areenasta ja otat kattavista ominaisuuksista kaiken irti

Areena-sovelluksella tai osoitteesta yle.fi/mmfutis saa niin suorat lähetykset, kuumimmat videoklipit, puhuttavimmat kisauutiset, koskettavimmat tarinat, tiukimmat analyysit kuin kattavan tulospalvelun.

Ylen kaikki huippusisältö jalkapallon MM-kisoista on nyt koottu yhteen palveluun, Yle Areenaan. Tämä tarkoittaa sitä, että suorat lähetykset, videoklipit, kisauutiset, pelit ja kilpailut sekä laaja tulospalvelu löytyvät kaikki Areenan mobiilisovelluksista ja selainversiosta osoitteella yle.fi/mmfutis.

Areena-applikaatio tarjoaa älypuhelimille ja tableteille parhaan kokemuksen. Oman sovelluksesi saat älylaitteesi valmistajan sovelluskaupasta. Applen iOSille Areena-sovellus (siirryt toiseen palveluun) on ladattavissa App Storesta ja Android-käyttöjärjestelmän laitteille (siirryt toiseen palveluun) Play-kaupasta.

Jalkapallon MM-kisasisältöjen käyttäminen Areenassa

Etusivu

Jalkapallon MM-etusivu kertoo heti alkuun nyt käynnissä olevat ja seuraavaksi tulevat suorat lähetykset. Näiden lisäksi etusivulta voi selata tuoreimmat ja puhutuimmat kisauutiset, videoklipit ja päivittäin katsojia palkitsevat pelit, kuten Futistietäjän ja Kisapähkinän. Heti etusivulta näkee, mistä MM-futiksessa tänään puhutaan. Sisältöihin pääsee sisään klikkaamalla tai napauttamalla haluamaansa.

Uutiset

Moni mieltää Areenan video- ja audiopalveluksi, mutta tulevaisuus on täällä. Uutiset-sivulla nimittäin on Ylen kaikki kirjoitettu uutissisältö jalkapallon MM-kisoista. Yle Urheilu toimittaa tuttuun tapaan puhuttavimmat kisauutiset, tiukimmat analyysit ja koskettavimmat, tuloksen takaa ammentavat tarinat, mutta Areenan uutissivulla pääsee käsiksi kaikkiin Ylen eri toimitusten kirjoittamiin MM-jalkapallon uutisiin, ei siis pelkästään Yle Urheilun julkaisemiin. Jos vaikkapa Yle Uutisten taloustoimitus kirjoittaa kisoista uutisen, on sekin löydettävissä Areenasta. Uutisia on ryhmitelty sivulla käyttöä helpottaviin lohkoihin, kuten toimituksen suosittelemiin kisauutisiin, tuoreimpiin ja luetuimpiin.

Lähetykset

Kaikki kisojen 64 ottelua nähdään Areenassa suorana, monesta eri kuvakulmasta ja aiempaa sulavammalla kuvanlaadulla. Lähetykset-sivulla voi selata koko kisojen suoria lähetyksiä päiväkohtaisesti. Lähetykset on nimetty otteluparien mukaan, studio-osuudet, selostuksen ja kaikki herkut sisältävän päälähetyksen (esim. RUS-KSA) lisäksi listoilla on selostamattomat lisäkuvakulmat, kuten pelaajakamerat (esim. RUS-KSA: Pelaajakamera 1), huippuhetket-koostesignaali ja taktinen kuvakulma. Lisäkuvakulmia käytettäessä on huomioitava, että Areenan ja television lähetykset eivät ole synkronisoituja, eli Areenan nettistriimi tulee viiveellä suoraan televisiolähetykseen verrattaessa.

Videot

Videot-sivulla on katsottavissa kaikki jalkapallon MM-kisojen videoklipit, kuten jokaisen ottelun maalikoosteet ja puhuttavimmat tilanteet. Lisäksi kaikki kokonaiset ottelutallenteet, koostelähetykset ja kisoja taustoittavat tv-ohjelmat (esimerkiksi Kohti MM-kisoja -sarjan jaksot) löytyvät tästä osiosta.

**Tulospalvelu
**

Tulospalvelu sivulla on koko turnauksen kattava tulospalvelu, joka palvelee niin ennen otteluita, otteluiden aikana kuin niiden jälkeenkin. Klikkaamalla tai napauttamalla matsin tilannetta/tulosta saa lisätietoa jokaisen pelin tapahtumista.

Lohkot ja sarjataulukko

Kuka on menossa jatkoon A-lohkosta? Entä mikä tilanne on kutkuttavassa F-lohkossa? Kaikkien lohkojen tilanteet selviävät nimensä mukaan lohkot ja sarjataulukot -sivulta. Sarjataulukon rivit ovat pelatut ottelut, voitot, tasapelit, tappiot, tehdyt maalit, päästetyt maalit, maaliero ja pisteet. Viimeinen sarake kertoo joukkueen kuntokäyrästä, eli onko joukkueelle tullut taulukossa nousua vai laskua.

Tilastot

Montako maalia Lionel Messi on tehnyt? Johtaako hän maalipörssiä? Entä kenellä on eniten keltaisia kortteja? Se, ja todella paljon kiinnostavaa numerofaktaa löytyy tilastot-sivulta. Sivun ylälaidasta voi valita katsooko tilastoja pelaaja- vai joukkuekohtaisesti. Näiden valikoiden alla tarjolla on liuta selattavaa – tilastoista voi vaikkapa katsoa, kuka pelaajista on tehnyt eniten maaleja viimeisen viiden minuutin aikana.

Joukkueet

Haluatko pysyä kartalla suosikkijoukkueesi peleistä, suorituksista, uutisista ja pelaajista? Joukkueet-sivun avulla pysyt kartalla kunkin maan peleistä, tulevista lähetyksistä ja kisauutisista. Voit avata haluamasi joukkueen oman sivun klikkaamalla tai napauttamalla. Sivulta löytyy joukkueen tulevat pelit ja suorat lähetykset, videoklipit ja kisauutiset. Pelaajat-välilehdeltä voit tutustua joukkueen kokoonpanoon.

Lue myös