1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon MM 2018

Salah vakuutti pelikuntoaan Egyptin presidentille: Olen toipumaan päin

Egyptin suuri jalkapallosankari Mo Salah on joutunut rauhoittelemaan tilannettaan jopa maan presidentille.

MM-kisat 2018
Mo Salah
AOP/Rex Features

Ennen jalkapallon MM-kisoja erityisesti yhden supertähden pelikunto on puhuttanut paljon Mestarien liigan finaalin jälkeen. Liverpoolin egyptiläishyökkääjä Mohamed Salah loukkasi olkapäätään kamppailutilanteessa Real Madridin Sergio Ramosia vastaan.

Nyt soppaan on liittynyt myös Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi. Salah on vakuuttanut al-SIsille, että on toipumaan päin. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP:lle presidentin tiedottaja.

– Presidenttiä on rauhoiteltu Salahin terveystilanteesta. Hän vahvisti, että kuntoutuminen on edennyt huomattavasti, Bassam Radi sanoi.

Salah on kuntouttanut itseään Valenciassa Espanjassa. 25-vuotias Salah teki päättyneellä kaudella kaiken kaikkiaan 44 maalia Liverpoolille. Hän on kansallisankarin asemassa jalkapallohullussa Egyptissä.

Hyökkääjän kuntoutuminen MM-kisoihin olisi siis erityisen tärkeää. Egypti pelaa ensimmäisen ottelunsa MM-kisoissa 15. kesäkuuta Uruguayta vastaan. Muut joukkueet lohkossa ovat Venäjä ja Saudi-Arabia, jotka kohtaavat MM-kisojen avausottelussa torstaina 14. kesäkuuta.

Lue lisää:

Egyptin jalkapalloliitto lupaa että Salah pelaa MM-kisoissa

Salah toiveikas MM-kisoista – "Olen taistelija"

Salahin MM-kisat vaarassa – "Kaikki egyptiläiset rukoilevat hänen puolestaan"