Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pitkä odotus päättyi onnenkyyneliin – Simona Halep valloitti viimein Ranskan avoimet

Romanialainen voitti ensimmäisen grand slam –turnauksensa 32:lla yrityksellään. Aiemmin hän oli hävinnyt kolme finaalia.

urheilu
Halep juhlii
Simona Halep pääsi viimein tuulettamaan ensimmäistä mestaruuttaan Ranskan avoimissa.AOP

Romanialainen Simona Halep on voittanut Ranskan avoimen turnauksen naisten sarjan. Turnauksen ykkössijoitettu Halep kukisti finaalissa Yhdysvaltojen Sloane Stephensin hieman yli kaksituntisen taistelun jälkeen erälukemin 3-6, 6-4, 6-1.

26-vuotiaalle Halepille voitto oli uran 32. grand slam –turnauksessa ensimmäinen. Aiemmin hän oli hävinnyt kolme kolmieräistä finaalia, mutta neljäs kerta toi viimein onnistumisen.

Tälläkään kertaa tittelijahti ei lähtenyt käyntiin onnellisten tähtien alla, sillä kymmenenneksi sijoitettu Stephens oli tasokkaassa avauserässä vakuuttavassa vireessä. Stephens onnistui neljännessä pelissä syötönmurrossa, ja kun oma syöttö piti, erä kirjattiin viime vuoden US Openin voittajalle lukemin 6-3.

Toinen erä oli yhtä vuoristorataa. Stephens otti nopean murron heti ensimmäisessä pelissä, ja tilanteessa 2-0 romanialaisen asema näytti erittäin tukalalta. Halep löysi kuitenkin tasonsa tärkeimmällä hetkellä, ja seuraavat neljä peliä merkittiin maailmanlistan ykköselle.

Seuraavaksi oli Stephensin vuoro terästäytyä, ja Halepin pienen herpaantumisen myötä tilanne tasoittui. Erä oli kuitenkin lopulta Halepin, kun erän neljännen syötönmurron myötä päätöslukemiksi kirjattiin 6-4.

Ranskassa finaalit vuonna 2014 ja 2017 hävinnyt Halep taipui myös Australian avointen finaalissa tammikuussa, mutta tällä kertaa hän ei ollut enää yllätettävissä kolmannessa erässä. 6-1 päättynyt kolmas erä oli Halepin tykitystä alusta loppuun, ja Stephens ei päässyt enää peliin mukaan.

– Avauserän jälkeen vain ajattelin, että enää ei ole menetettävää ja yritin vain nauttia pelistä. Olen todella onnellinen, ja olen haaveillut tästä 14-vuotiaasta lähtien, Halep tunnelmoi kenttähaastattelussa kyyneleitä pidätellen.

2,2 miljoonaa euroa voitollaan tienannut Halep on Ranskan avointen ensimmäinen romanialainen naisvoittaja 40 vuoteen. Edellisen tittelin otti vuonna 1978 Halepin nykyinen manageri Virginia Ruzici.

Miesten finaalissa kohtaavat sunnuntaina Espanjan Rafael Nadal ja Itävallan Dominic Thiem. Nadal hakee jo 11. mestaruuttaan Pariisin punaisella massalla, kun taas Thiem nähdään finaalissa ensimmäistä kertaa.

Lue myös:

Sensaatiomaisesti välieriin Ranskan avoimissa edennyt italialainen epäili näkevänsä unta – "Luulen, että tämä muuttaa elämäni"

Nadal hakee uskomatonta 11:ttä mestaruuttaan Ranskan avoimissa ­– ”La Undeciman” tiellä kaavion alapuolen kolmikko

Wozniackille vihdoin ensimmäinen Grand Slam -turnausvoitto - Halepille karmea pettymys

Tähti on syttynyt - Ostapenko sensaatiomaiseen mestaruuteen Ranskan avoimissa!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat