Kirani James ravisteli Gravesin tautia jäsenistään - olympiavoittaja ylsi heti huippuvauhtiin 400 metrillä

Ennen kilpailua Kirani James kertoi autoimmuunisairaudestaan, joka aiheuttaa kilpirauhasen liikatoimintaa.

Kuva: EPA

Olympiavoittaja Kirani James palasi lauantaina vetreänä yleisurheilukentille yli vuoden kestäneeltä kilpailutauoltaan. Gravesin taudista kärsivä James hurjasteli Kingstonissa Jamaikalla 400 metrin juoksun voittoon ajalla 44,35, jolla hän jakaa kuudennen sijan kauden maailmantilastossa.

Grenadalainen James aloitti kilpailun arastellen, mutta nousi loppusuoran jälkipuoliskolla vauhdilla Yhdysvaltain Fred Kerleyn rinnalle. Maalissa kaksikon ero oli vain sekunnin sadasosa.

– Olen ollut pitkään poissa, joten tuntuu hienolta olla taas kisoissa, James totesi.

Ennen kilpailua James, 25, kertoi autoimmuunisairaudestaan, joka aiheuttaa kilpirauhasen liikatoimintaa.

– Sairaus vaikuttaa hormoneihin ja aineenvaihduntaan. Minun se vaikutti niin, että menetin painoani ja voiman lihaksistani. Kärsin myös hengenahdistuksesta ja monenlaisista muista oireista, James kertoi.

– Nyt sairautta hoidetaan lääkkein.

Vieraat karkasivat Yohan Blakelta

Kingstonin kisoissa huristeltiin myös vauhdikas satanen, mutta jamaikalaiset ottivat kotikentällä tukevasti nokkiinsa. Britannian Zharnel Hughes voitti miesten kilvan ajalla 9,91, ja Yhdysvaltain Noah Lyles sijoittui kaksi sadasosaa hitaampana toiseksi.

Daegun 2011 kisojen maailmanmestari Yohan Blake oli isännistä parhaana kolmas ajalla 10,00.

Kaksinkertainen olympiavoittaja Shelly-Ann Fraser-Pryce tarjosi kotiyleisölle lohtua kipaisemalla naisten 100 metrillä voittoajan 11,10.

Jamaikan Nigel Ellis voitti miesten 200 metrin kilpailun ajalla 20,36 ja Bahaman Shaunae Miller-Uibo naisten 200 metriä ajalla 22,11.

Jamaikan Shanieka Ricketts oli reippain naisten kolmiloikassa. Hänen voittotuloksensa oli 14,39.

Lue myös: