FC Interin päävalmentaja vaihtuu – Fabrizio Piccareta palaa yllättäen Italiaan ja John Allen nousee tilalle

Piccareta ehti valmentaa turkulaisia viime vuoden elokuusta lähtien. Inter voitti hänen johdollaan Suomen cupin viime kuussa.

Fabrizio Piccareta jättää FC Interin valmennustehtävät. (Arkistokuva.) Kuva: AOP

Turkulainen FC Inter vaihtaa päävalmentajaa. Joukkuetta viime vuoden elokuusta lähtien Veikkausliigassa valmentanut Fabrizio Piccareta palaa yllättäen kotimaahansa Italiaan, ja tilalle nousee apuvalmentajana toiminut John Allen.

Piccareta saapui vahvistamaan Shefki Kuqin valmennusryhmää vuoden 2017 alussa, ja Kuqin saatua elokuussa potkut hän nousi päävastuuseen.

FC Inter ja Piccareta ovat sopineet osapuolten välisen sopimuksen välittömästä päättymisestä valmentajan aloitteesta. Piccarareta halusi palata Italiaan henkilökohtaisista sekä valmennuksellisista syistä.

– Syvällisen harkinnan jälkeen päätin jättää eronpyyntöni päävalmentajan tehtävästä. Päätös ei ollut helppo, mutta uskon sen olleen oikea ja nyt olevan oikea aika sille. Osa tähän johtaneista syistä on henkilökohtaisia ja siksi yksityisiä, osa taas ammatillisia ja perustelua vaativia.

Piccaretan johdolla Inter voitti toukokuussa Suomen cupin kaatamalla loppuottelussa HJK:n Helsingissä. Hän ei silti ollut täysin tyytyväinen omaan työhönsä.

– Kaikkien seuralle tekemieni hyvien asioiden ohella on myös asioita, jotka minun olisi pitänyt tehdä paremmin ja jotka saivat minut tekemään päätökseni nyt. Olen pahoillani siitä, etten ole täysin pystynyt siirtämään ajatuksiani joukkueelle, mikä on ollut tärkein katkonaisiin suorituksiin johtanut syy.

Interille Piccaretan päätös tuli täytenä yllätyksenä.

– Olemme pahoillamme, että prosessimme hänen kanssaan keskeytyi. Joukkueen pelaaminen kehittyi pikkuhiljaa ja Fabrizion työpanos koko seuran kehittämiseen oli suuri, tekninen johtaja Vesa Mäki harmittelee.

Turkulaisia valmentaa loppukauden ajan apuvalmentajan paikalta päävastuuseen noussut John Allen, joka on aiemmin toiminut pääsarjassa TPS:n ja RoPS:n päävalmentajana. Hän saa tuekseen Kari Virtasen, joka valmensi seuraa neljä kautta vuosina 2003–2006. Myös RoPS:aa valmentanut Virtanen oli Peter Lundbergin kanssa valmennusvastuussa, kun IFK Mariehamn voitti mestaruuden kaudella 2016.

Allenin valmennusryhmässä jatkavat myös fysiikkavalmentaja Simone Lucchesi ja maalivahtivalmentaja Jani Meriläinen.

Inter on Veikkausliigassa tällä hetkellä yhdeksäntenä.

Lue myös: