Suora

  • Urheiluruutu

Rafael Nadal teki sen taas – massakenttien ylivoimaiselle kuninkaalle jo 11. Ranskan avointen mestaruus

Itävaltalainen haastaja Dominic Thiem taipui suoraan kolmessa erässä. Nadal on pelannut Pariisissa 88 ottelua, joista hän on voittanut 86.

Ranskan avoin tennisturnaus
Nadal tuulettaa
Rafael Nadal pääsi tuulettamaan Pariisissa jo 11. Ranskan avointen voittoaan.AOP

Ranskan avoin tennisturnaus päättyi tutun miehen voittojuhliin. Espanjan Rafael Nadal otti jo 11. mestaruutensa Pariisissa kaatamalla kaksi tuntia ja 42 minuuttia kestäneessä ottelussa Itävallan Dominic Thiemin suoraan kolmessa erässä 6-4, 6-3, 6-2. Grand slam –voittoja maailmanlistan ykkösellä Nadalilla on nyt kaikkiaan 17.

Thiem voitti massakaudella Nadalin Madridin turnauksen puolivälierässä, mutta Pariisin finaalissa kentällä nähtiin jälleen tuttu isäntä.

Hyvätasoinen ottelu käynnistyi ensimmäistä grand slam –finaalia pelanneen 24-vuotiaan Thiemin osalta hermostuneesti, kun Nadal mursi heti hänen syöttönsä. Vastamurron myötä Thiem nousi mukaan peliin, mutta erän lopussa tilanteessa 5-4 Thiemin hermo petti ja ”Manacorin matadori” otti lähes tunnin kestäneen avauserän nimiinsä 6-4.

Nadal jatkoi toisen erän alussa siitä, mihin avauserän lopussa jäi. Thiem menetti jälleen ensimmäisen syöttönsä selvitettyään neljä murtopalloa, ja Nadal otti nimiinsä viisi perättäistä peliä. Pienestä piristymisestä huolimatta takamatka oli Thiemille liikaa, eikä toinenkaan erä enää ollut otettavissa. Nadal onnistui hallitusti jyräämään toisen erän kotiin numeroin 6-3.

Kolmannessa erässä Nadalin lyöntikäsi kramppasi tilanteessa 2-1, mutta sekään ei estänyt massakenttien kiistatonta kuningasta ottamasta jälleen omaansa. Thiem taisteli neljä ottelupalloa ja teki voitavansa, mutta Nadal oli lopulta ylivoimainen mestari voittamalla kolmannenkin erän 6-2.

Nadal oli häkeltynyt ottelun jälkeen.

– Voitin täällä nyt 11. kerran, eikä sitä voi mitenkään käsittää. Se on aivan uskomatonta. Säikähdin hieman kolmannen erän kramppia, mutta se ei lopulta haitannut, Nadal sanoi kenttähaastattelussa heti ottelun jälkeen.

Nadal kuittasi voitostaan 2,2 miljoonaa euroa, ja hän vankistaa asemaansa maailmanlistan ykkösenä. Ensimmäisen mestaruutensa Pariisissa vuonna 2005 19-vuotiaana voittanut Nadal on pelannut turnauksessa kaikkiaan 88 ottelua, joista hän on voittanut 86.

Lue myös:

Nadal hakee uskomatonta 11:ttä mestaruuttaan Ranskan avoimissa ­– ”La Undeciman” tiellä kaavion alapuolen kolmikko

Nadal voitti Rooman Masters-turnauksen – palaa maailmanlistan kärkeen

Nadalin komea putki poikki – Thiem aiheutti shokkitappion massakenttien maestrolle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat