1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ferrari-pomo ylisti Kanadan GP:n valloituksesta kaikkia muita paitsi Räikköstä: ”Kaipasimme Kimiä”

Maurizio Arrivabene mukaan Ferrari tarvitsisi hyviä kuljettajia. Hänellä riitti Kanadassa hyviä ilonaiheita lukuun ottamatta Räikköstä.

Maurizio Arrivabene Kuva: AOP

Ferrari-päälikkö Maurizio Arrivabenella riitti ilonaiheita Kanadan GP:n jälkeen. Sebastian Vettel ajoi paalulta dominoivaan voittoon. Samalla saksalaiskuljettaja siirtyi sarjan kärkeen yhden pisteen erolla Lewis Hamiltoniin.

Voitto oli myös pitkään Montrealin radalla tuskailleelle Ferrarille ensimmäinen 14 vuoteen.

Viimeksi Ferrari-kuljettajista voittoa Kanadassa oli juhlinut Michael Schumacher vuonna 2004.

Puheenvuorossaan Sky Sportsille Arrivabene nosti esiin kuitenkin yhden murheenaiheen. Tallin suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen oli kisassa vasta kuudes. Aika-ajoissa Räikkönen päätyi viidenteen ruutuun lopun virheen takia. Kisassa Räikkönen menetti heti lähdössä sijan Red Bullin Daniel Ricciardolle.

– Ferrari on upea talli radalla ja sen ulkopuolella, kuten olen sanonut. Tehdään töitä, keskitytään ongelmiin, mutta sitten tarvitsee hyvän kuljettajan. Tänään kaipasimme Kimiä, Arrivabene painotti.

Räikkönen on kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen jäänyt sarjaa johtavasta tallitoveristaan jo 53 pistettä. Tallien kisassa Räikkösen tilanne painaa myös. Ferrari on nyt jäänyt 18 pistettä Mercedeksestä. Paniikkinappulaa Arrivabene ei silti lähtenyt vielä painamaan.

– Tämä on silti pitkä kausi. Meidän täytyy pysyä rauhallisina ja puskea eteenpäin. Meidän täytyy tehdä työmme vakavasti, Arrivabene korosti.

Räikkönen tiedosti itsekin kisan jälkeen, että viikonloppu ei ollut häneltä hyvä. Kisan lopussa suomalaiskuljettaja yritti kamppailla viidennestä sijasta toista vaisua kärkinimeä Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan. Räikkönen ei kuitenkaan päässyt ohitusyrityksiin.

– Oli hyvin vaikeaa lähestyä Hamiltonia. Sitä odottaa enemmän mahdollisuuksia tällaisella radalla, mutta nyt ei niin käynyt, Räikkönen tokaisi italialaisviestimien mukaan.

Lue lisää:

Edes hämmentävä ruutulippusekoilu ei pysäyttänyt Vetteliä – Ferrari-kuski ajoi täydellisen voiton ja ylsi harvinaiseen rajapyykkiin: ”Tämä oli uskomatonta”

Jo neljättä kertaa kakkoseksi jäänyt Bottas paljasti ikävän ongelman kisan jälkeen: ”Tämä oli maksimisuoritus”

Vettel ylivoimaiseen voittoon ja MM-kärkeen – Bottas taisteli kakkoseksi aggressiivista Verstappenia vastaan, Räikkönen hävisi jo lähdössä