Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

F1-kisoista on tullut tylsiä, kun kohokohta on liian aikaisin heiluva ruutulippu – "Jokin on pahasti pielessä"

Formulat ovat tällä hetkellä jonossa ajamista, eikä ohittamisia nähdä, pohtii Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh.

urheilu
Valtteri Bottas Sebastian Vettel Max Verstappen
AFP / Lehtikuva

Formula ykkösten uusilla omistajilla on ongelma. Nykymuotoisessa F1-sirkuksessa tapahtuu liian vähän, eli kisat ovat tylsiä. Ivallisesti sanottuna Montrealin GP:n kohokohta oli päätöskierrosten sekoilu ruutulipun kanssa. Huippumalli Winnie Harlow heilutti ruutulippua kierroksen liian aikaisin, joskin ilmeisesti jonkun ohjeistamana.

– Jokin on pahasti pielessä, jos tuollainen on F1-kisan kohokohta. Se on iso ongelma tällä hetkellä, että kisoissa ajetaan jonossa, eikä pystytä ohittamaan. Montrealin GP:stäkin odotettiin paljon tapahtumarikkaampaa, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh.

– Autot ovat leventyneet ja radat ovat tulleet ahtaiksi, kun tilaa ohittamiselle on vähemmän. Omistajat ja fanit toivovat varmasti tiukempia ajotilanteita, ja tämä on se iso asia, mikä F1:n pitää ratkaista.

F1-pomot ovat havahtuneet tilanteeseen ja jonkinlaisia muutoksia on luvassa jo ensi kaudeksi. Autojen aerodynamiikkaa aiotaan muuttaa siten, että ohituksia olisi helpompi tehdä. Jää nähtäväksi, ovatko muutokset riittäviä.

– Koko konseptia pitäisi joskus muuttaa, mutta se tapahtuu joskus tulevaisuudessa.

Draamaa saadaan sentään MM-sarjan kokonaiskilpailun voittotaistelussa, jossa Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel pitävä kärkipaikkaa vuorotellen. Mestari ratkennee vasta viimeisissä kisoissa, ja sopivien sattumien kautta taistossa voi olla vielä suomalainenkin.

– Noiden kahden välinen kauppa se on ollut alusta asti, mutta jos tulee muutamia katastrofeja molemmille, niin Bottas ja kumppanit voivat vielä nousta taisteluun mukaan. Laskennallisesti Bottaksella on vielä helpostikin mahdollisuus ajaa maailmanmestaruudesta.

Lue myös:

Mihin Kimi Räikkösen hyvä vire on kadonnut? "Kaikki kulminoituu aika-ajoon"

Ruutulippua liian aikaisin heiluttanut supermalli sanoi seuranneensa ohjeita: "Se en ollut minä"

Vettel ylivoimaiseen voittoon ja MM-kärkeen – Bottas taisteli kakkoseksi aggressiivista Verstappenia vastaan, Räikkönen hävisi jo lähdössä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat