Suora

  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu

Mira Potkonen EM-loppuotteluun revanssimielellä – "Finaalissa enemmän lyöntejä ilmaan"

Mira Potkonen nyrkkeili jo peräti 47. perättäisen voittonsa, kun hän löi EM-kisojen välierässä Irlannin Kellie Harringtonin hajaäänituomiolla 4–1.

nyrkkeily
Potkonen Lehtikuva 7.7.2018 asti
Lehtikuva

Tiistain EM-finaalissa Potkonen kohtaa Venäjän Anastasia Beljakovan, jonka kanssa hän seisoi yhdessä Rion olympiakisojen pronssikorokkeella.

–Vähän täpärälle meinasi mennä, mutta hyvä näin, kommentoi välierävoittoa tuoreeltaan Potkosen valmentaja Maarit Teuronen.

Harrington oli entuudestaan Potkoselle tuttu mm. Rion olympiakehästä. Silloin suomalainen varmisti olympiamitalin juurikin voitolla irlantilaisesta.

–Tempo ottelussa oli rauhallisempi, mitä olimme ajatelleet. Mira sai hyviä tarkkoja vastaiskuja, mutta paineen pito jäi vähän vajaaksi ja irkku pääsi hyökkäämään, Teuronen analysoi tiukkaa kamppailua.

Ottelun ensimmäisessä erässä Harrington saikin puhtaita osumia Potkosen suojauksen läpi, ja hän vei erän nimiinsä. Toisessa erässä suomalainen lisäsi tempoa ja otti erävoiton hajaäänin. Kolmas erä oli kaikkien tuomareiden mielestä Potkosen. Osumia tuli riittävästi, ja ne olivat näyttäviä. Samalla Harrington väsyi selkeästi suomalaisen käsittelyssä. Näin ottelun voitto suomalaiselle äänin 4-1.

– Tämän ottelun opetus oli, että tempoa pitää parantaa. Miran täytyy saada finaalissa enemmän lyöntejä ilmaan, Teuronen mietiskeli.

Finaalivastus Beljakova on Potkosta pidempi ja samalla ulottuvampi iskijä. Sen sai Potkonen karusti kokea MM-kehässä 2016, kun Beljakova pudotti suomalaisen finaalista, MM-pronssille.

–Vaikka venäläinen on ulottuvampi, ottelee hän hyvin avonaisella tyylillä. Eli osumille on hyvin tilaa. Nopeilla suorilla lähdetään hakemaan omaa etäisyyttä ja siitä sitten jatketaan, jos irtoaa, Teuronen paljasti alustavaa finaalisuunnitelmaa.

Nopeita jalkojakin Potkonen tiistain finaalissa tarvitsee, sillä Beljakova on tunnetusti hyvä sivuttaisliikkeessään.

–Ei muuta kuin hämyjä ja hyvää liikettä, sillä kulta irtoaa, Teuronen uskoo suojattiinsa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat