Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma

NHL-tuomari selviytyi karsinnoista golfin US Openiin

golf
Garrett Rank.
Garrett Rank.AOP

Golf on tuttu rentoutumismuoto monille jääkiekkoilijoille, mutta NHL-tuomari Garrett Rankille se on jopa varteenotettava uusi uravalinta. Amatööristatuksella pelaava Rank, 30, selviytyi karsintojen kautta tämän vuoden golfin US Openiin.

NHL-pelien paineet kestänyt Rank lähtee golfuransa toistaiseksi kovimpaan koitokseen luottavaisena.

– Pidän tätä golfurani huippuhetkenä. Minulla on omat odotukseni siitä kuinka haluan pelata ja mitä haluan tehdä, Rank paalutti ennen torstaina alkavaa kilpailua.

Rank jäi lomille NHL-peleistä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten kevään aikana hänellä on ollut aikaa keskittyä golfiin, jonka parissa hän on jo saavuttanut Kanadan amatöörimestaruuksia.

Jääkiekon parissa Rank on toiminut lähes koko ikänsä ensin pelaajana ja sitten tuomarina. Golf on kuitenkin valloittanut ison osan miehen sydämestä.

– Minulta kysyttiin eräänä päivänä valitsisinko mieluummin sijoittumisen kärkikymmenikköön US Openissa vai työskentelyn Stanley Cupin seitsemännessä finaalissa. Vastasin valitsevani US Openin kärkikymmenikön, Rank tuumi.

Pelaajaurallaan Rank kiekkoili yliopistotasolla, mutta vuonna 2011 todettu kivessyöpä vei keskittymisen pois jääkiekosta ja harrastuksesta golfista. Rank toipui ja keskittyi sen jälkeen jääkiekkotuomarina toimimiseen ja golfin pelaamiseen.

Suosittelemme

Tuoreimmat