Suomalainen trap-suuruus hurjassa vireessä – Mäkelä-Nummelalle kahdeksas maailmancupin voitto

Haulikkoampuja Satu Mäkelä-Nummela on voittanut toisen kerran peräkkäin trapissa maailmancupin kilpailun.

urheilu
Satu Mäkelä-Nummela vuonna 2016.
AOP

Satu Mäkelä-Nummela oli tarkin sekä peruskilpailussa että finaalissa, kun haulikkoampujat kilpailivat maailmancupissa Maltan Siggiewissä.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien edustaja tähtäsi peruskilpailun parhaan tuloksen 118 (23+24+24+23+24). Se jää vain kolme kiekkoa hänen nimissään olevasta ja aiemmin keväällä tehdystä Suomen ennätyksestä. Saksan Katrin Quoossin tulos oli 117 ja Venäjän Jekaterina Rabajan 116.

Finaalissa Mäkelä-Nummela otti ykköstilan vakuuttavalla tavalla, sillä hän oli Quoossia parempi pistein 44-41. Tämä oli Mäkelä-Nummelan toinen maailmancupin voitto peräkkäin ja kaikkiaan uran kahdeksas. Lisäksi hänellä on yksi maailmancupin finaalin voitto (2012).

- En olisi uskonut, että olen peruskilpailun ykkönen ja pidän paikkani loppuun asti. Finaalissa oli ajoittain tuskaista, mutta sain koottua hyvin itseni. Nyt on sitten taas harjoiteltava seuraavia karkeloita varten, totesi iloinen Mäkelä-Nummela heti palkintojenjaon jälkeen.

Naisten trapin finaaliraja oli 115, josta 14:nneksi sijoittunut Noora Antikainen jäi neljä kiekkoa tuloksellaan 111 (20+23+23+23+22).

Changwonissa järjestetään 31.8.-15.9. ampumaurheilun MM-kilpailut. Siellä jaetaan maailmanmestaruuksien lisäksi ensimmäiset olympiamaapaikat Tokioon 2020. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa.

Lähteet: Ampumaurheiluliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat