Suora

  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Mestarisuosikin ympärillä kriisi – Espanjan luotsille potkut vain hetki ennen MM-avausta

Espanjan jalkapalloliitto erotti päävalmentajansa Julen Lopeteguin, koska johtohahmot tunsivat olonsa petetyiksi tiistaina ilmoitetusta Real Madrid -pestistä.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Julien Lopetegui
Julen LopeteguiAOP

Espanjan päävalmentaja Julen Lopetegui on saanut potkut vain hetki ennen MM-kisojen avausta. Espanjan MM-turnaus Venäjällä alkaa perjantaina Portugalia vastaan.

Lopeteguin ilmoitettiin siirtyvän Real Madridin uudeksi päävalmentajaksi tiistaina. Mediatietojen mukaan Espanjan jalkapalloliiton pomo Luis Rubiales oli pöyristynyt uutisesta. Lopetegui teki Espanjan jalkapalloliiton kanssa viime kuussa jatkosopimuksen vuoteen 2020 asti.

– Rubiales tuntee olonsa petetyksi. Viha on vain kasvanut tuntien edetessä, Marca kertoi keskiviikkona ennen tietoa potkuista .

Espanja ei ollut hävinnyt yhtäkään kahdestakymmenestä ottelustaan Lopeteguin alaisuudessa. Katalonialaislehti Sportin mukaan Lopeteguin siirron pelättiin aiheuttavan myös eripuraa maajoukkuetähtien kesken.

– Ilmoitusta ei ole otettu hyvin vastaan espanjalaisten pukuhuoneessa lukuun ottamatta Realin pelaajia, jotka ovat mielissään Lopeteguin saapumisesta Madridiin, Sport kirjoittaa.

Lopetegui edusti lyhyellään pelaajaurallaan sekä Barcelonaa että Real Madridia. Hän toimi varamaalivahtina.

Lopetegui siirtyi Espanjan päävalmentajaksi vuoden 2016 EM-kisojen neljännesvälieräpettymyksen jälkeen. Lopetegui oli ennen aikuisten päävalmentajapestiään valmentanut puolitoista vuotta Portoa. Valmennus portugalilaisessa suurseurassa päättyi karsiutumiseen Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Real Madrid on Lopeteguille tuttu seura, sillä valmennusuransa aluksi 51-vuotias espanjalainen valmensi Rayo Vallecanon jälkeen Real Madridin reservijoukkuetta Castillaa.

Lue lisää:

Espanjan päävalmentajapotkut mieletön shokki juuri ennen MM-kisoja, asiantuntija ymmärtää tekoa: ”Tässä ei ollut kuin huonoja ratkaisuja”

Ex-maajoukkuekapteeni Fernando Hierrosta Espanjan uusi päävalmentaja

Espanjan päävalmentajasta tulee Real Madridin seuraava piiskuri

Jalkapallon MM-kisojen B-lohkoa tähdittävät suursuosikit, joilla on kuitenkin kovat haastajat kannoillaan – nöyryytetty mestari yrittää palata vallankahvaan, mutta Cristiano Ronaldolla on sanansa sanottavanaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat