Analytiikkayritys murskasi numerot: Messi juhlii vihdoin maailmanmestaruutta jännittävien vaiheiden jälkeen

Accuscore on simuloinut jokaisen ottelun turnauksesta tuhansia kertoja ja simulaatioiden pohjalta Etelä-Amerikan maat näyttävät jyräävän kärkipaikoille.

Lionel Messi. Kuva: EPA

Analytiikkayritys Accuscoren mukaan torstaina alkavissa jalkapallon MM-kisoissa mestaruutta juhlii Argentiina.

Vaikka suurin osa Yle Urheilun asiantuntijoista pitikin Argentiinaa suurimpana suosikkina mestariksi, niin joukkueelle ei ennen MM-kisoja ole muutoin annettu juurikaan mahdollisuuksia.

Maalivahti Sergio Romero on loukkaantuneena. Karsinnoista joukkue eteni rimaa hipoen kisoihin. Harjoitusotteluita on juuri ennen kisoja alla vain yksi. Siinäkin vastassa oli jalkapallon pikkumaa Haiti. Lisäksi historian numerot eivät ole luvanneet hyvää maan johtotähti Lionel Messille.

Messi ei ole voittanut arvokisoissa mestaruutta lukuun ottamatta Pekingin vuoden 2008 olympiakultaa, mutta nyt analytiikkayrityksen perusteella yksi maailman parhaista jalkapalloilijoista olisi valmis murskaamaan numerot.

Kuva: Accuscore

Finaalissa Argentiina kohtaa simulaatioiden perusteella Brasilian. Aivan täysillä Messiin ja Argentiinaan ei kannata kuitenkaan rahoja laittaa. Argentiinan voiton todennäköisyys varsinaisella peliajalla on 37 prosenttia, Brasilian 36 prosenttia ja jatkoajalle mennään 27 prosentin todennäköisyydellä. Accuscoren numerot kertovat siis kuitenkin hyvin tasaisesta pelistä, joka voi kääntyä Brasiliallekin.

Etelä-Amerikan maiden juhlaa täydentää Accuscoren mukaan Uruguay.

Maailmanluokan hyökkääjien Luis Suarezin ja Edisonin Cavanin johtaman joukkueen matka käy pronssiotteluun, kun Brasilia on vahvempi välierissä.

Hallitsevan mestarin Saksan tie päättyy simulaatioiden perusteella välierissä juurikin Argentiinaa vastaan.

Pohjoismaista Accuscoren ennusteiden valossa pärjää parhaiten Tanska, joka etenee neljännesvälieriin saakka. Tanskan lohkosta ykkösenä menee jatkoon Ranska. Tanska voittaa simulaatioissa Australian ja pelaa Perun kanssa tasan. Perun jää kuitenkin tasapeliin Australiaa vastaan, niin Tanska etenee toisena jatkoon. Neljännesvälierissä Argentiina on Tanskaa vahvempi.

Islanti jää ennusteissa puolestaan tasaisessa lohkossa viimeiseksi Nigerian, Kroatian ja Argentiinan taakse. Islantia ei kuitenkaan kannata laskea täysin ulos kakkospaikasta. Heidän jatkopaikan todennäköisyys on 30 prosenttia, joten EM-kisojen lento voinee hyvinkin jatkua myös MM-kisoissa.

Ruotsin tilanne on tukalin. Ilman Zlatan Ibrahimovicia pelaavan Ruotsin todennäköisyys päästä jatkoon on vain 22 prosenttia. Jopa Etelä-Korealla on Accuscoren simulaatioiden perusteella paremmat mahdollisuudet jatkoon kuin Ruotsilla.

Kuva: Accuscore

Lue lisää: