Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Valinta osui Mikko Eskoon neljännen kerran – passari nousi Riikka Lehtosen ja Jouni Parkkalin rinnalle

Kokenut Mikko Esko keräsi kotimaisen lentopallokauden merkittävimmät palkinnot.

urheilu
Mikko Esko lähikuvassa.
Markku Mäkinen / Yle

Vammalan Lentopallon passari pyörähti Lentopallon palkintogaalassa pokkaamassa neljä eri pystiä, joista merkittävin oli valinta kauden 2017-2018 lentopalloilijaksi. Mikko Eskolle valinta vuoden lentopalloilijaksi oli uran neljäs, vastaavaan on pystynyt aiemmin ainoastaan Riikka Lehtonen ja Jouni Parkkali.

- Kyllä se aina lämmittää ja kertoo, että kausi on mennyt hyvin ja tietysti se vaatii hyvän joukkueen ympärille, joka mahdollistaa oman hyvän pelaamisen, miettii Mikko Esko hymyssä suin palkintopöydän ääressä.

*Seurassa muutoksia – uusi valmentaja ja huippuluokan libero
*

Mikko Eskon oli Suomen mestari VaLePan kantavia voimia koko kauden. Ensi kaudella työt jatkuvat samassa joukkueessa, mutta uuden valmentajan, 43-vuotiaan slovenialaisen Radovan Gacicin voimin. Joukkueella on takanaan jo muutamat yhteiset harjoitukset uuden valmentajansa kanssa.

- Hyvältä vaikuttaa, hän on motivoitunut suhteellisen nuori valmentaja, joka haluaa urallaan eteenpäin. Hän on tullut isolla energialla mukaan ja toivottavasti se tarttuu myös pelaajiin, muistelee Mikko Esko ensimmäisiä harjoituksiaan uuden valmentajan opissa.

Yes ja no brassitähden englannin sanavarasto – nyt menee jo paremmin

VaLePan pelaajakaarti vahvistuu kovan luokan liberolla, sillä palloja vastaanottaa ensi kaudella Brasilian maajoukkuepelaaja Alan Barbosa Domingo.

- Hän on Brasilian liigan paras vastaanottaja viime kaudelta ja hän on tälläkin hetkellä maajoukkueessa. Barbosa on yksi kaikkien aikojen kovimpia vahvistuksia Suomessa, laskee Esko.

Brassipelaaja on Mikko Eskon tuttu vuosien takaa Belgiasta, jolloin he pelasivat samassa joukkueessa. Itse asiassa Barbosan matka Sastamalaan ja VaLePan riveihin menee pitkälle Mikko Eskon piikkiin, kun keväällä vanha seurakaveri kyseli mahdollisuutta pelata Suomessa.

- Minä olin tässä yhteyshenkilö. Muistan Belgiassa vuonna 2003 Alanilla oli ensimmäinen kausi ulkomailla ja hän osasi englantia kaksi sanaa ”yes” ja ”no”, mutta nyt kuulemma menee jo paremmin, naurahtaa Esko Yle Urheilulle.

Oliko hän Mikko Eskon englannin kielen tunneilla?

- No, ei varmaan kannata minun englannin kielen tunneille tulla, mutta jostain Alan on oppinut kuitenkin, toteaa Esko hymyillen.

Mikko Esko huutaa.
Markku Mäkinen / Yle

Mikko Esko pelasi ensimmäisen aikuisten maaottelunsa vuonna 2000 ja vahvistaa jälleen kokemuksellaan nuorta maajoukkuetta, kannustin on tulevat MM-kisat.

Maajoukkueen fysiikkavalmentaja on antanut jo harjoitusohjelman ja keskusteluja on käyty myös päävalmentaja Tuomas Sammelvuon kanssa. Suomen miesten lentopallomaajoukkue on kokenut voimakkaan nuorennusleikkauksen.

- Haluan olla mukana siinä joukkueessa ja auttaa parhaani mukaan. Minun mielestä nämä uudet kaverit suoriutuivat hyvin, paremmin kuin odotin edellisissä maaotteluissa. Tarvitaan kokemusta, ei tuonne kansainvälisiin huippupeleihin voi kylmiltään lähteä, alla täytyy olla kovia pelejä. Maajoukkueeseen tarvitaan myös laajuutta lisää, laskee Mikko Esko.

Loukkaantumisesta kärsivä Piia Korhonen vuoden naislentopalloilija

Vuoden naislentopalloilijaksi valittiin Piia Korhonen, joka pelaa ammattilaisena Saksassa, Dresdner SC:n joukkueessa. Korhonen joutuu seuraamaan Kultaisen liigan Unkarin lopputurnausta harmillisesti kotisohvalta, sillä nilkkavamma estää toistaiseksi pelaamisen.

- Luut ovat ehjät, joka on erittäin hyvä asia. Vamma näyttää olevan nivelsiteissä, mutta se selviää lähiaikoina tarkemmissa tutkimuksissa, kertoo Piia Korhonen.

Suomen naislentopallomaajoukkue on pelannut vahvan kauden. Piia Korhonen kertoo, että oma tilanne harmittaa, mutta mitään ei voi. Maajoukkuetta ja pelikaverien otteita seurataan tarkasti, viestit kulkevat Unkarin ja Suomen välillä tiuhaan..

- Yksi avainasia maajoukkueessa on, että pelataan vahvaa peruspeliä. Se on pääasia, johon kaikki rakentuu. Torjunta ja puolustuspeli ovat ainakin toimineet ja hyökkäyspelikin on ollut vahvaa. Meillä on aina ollut hyvä syöttö- ja vastaanottopeli.

Naisten Kultaisen liigan lopputurnaus pelataan 14.-15.6. ja siinä pelaavat Suomen ohella Unkari, Tshekki ja Bulgaria.

Suosittelemme

Tuoreimmat