Espanjan entinen maajoukkueluotsi sätti shokkipotkuista maansa futispomoa - "Hän on tollo!"

Espanjan päävalmentaja Julen Lopeteguin yllätyspotkut eivät olleet entisen maajoukkueluotsi Javier Clementen, 68, mieleen.

urheilu
Javier Clemente
Javier ClementeAOP

Espanjan päävalmentajana vuosina 1992-1998 toiminut Javier Clemente ei tykännyt maansa jalkapallopomo Luis Rubialesin yllätyssiirrosta erottaa Julen Lopeteguin kaksi päivää ennen Espanjan MM-avauspeliä.

- Luis Rubiales on tollo ja hänen argumenttinsa potkuille kuulostavat minusta hieman diktaattorimaisilta, arvosteli Clemente radiokanava Onda Vascalle.

Lopeteguin aikakaudella Espanja ei ollut hävinnyt kertaakaan 20 ottelussa. Hän teki muutama viikko sitten vuoteen 2020 saakka kestävän maajoukkuejatkopestin. Kaikki kuitenkin muuttui tiistaina, kun Real Madrid ilmoitti palkanneensa Lopeteguin päävalmentajakseen MM-kisojen jälkeen.

Espanjan jalkapalloliiton johtaja Luis Rubiales koki, että Lopeteguin neuvotteli "salassa" Real Madridin kanssa, ja että jalkapalloliiton olisi kuulunut saada tietää valmennuskuvioista ajoissa - ei vain viisi minuuttia ennen Realin lehdistötilaisuutta.

Vaikuttaa siis siltä, että arvovaltakiista johti potkuihin, joilla voi pahimmillaan olla Espanjalle katastrofaaliset seuraukset.

- Jalkapalloilullisesti ajatellen hän (Luis Rubiales) on puuhastelija ja mitä tulee urheilujohtamiseen, niin hän on moukka. Hän on voittanut vaalit ja palkannut sen jälkeen ystäviään eri virkoihin. Lehdistöpäällikkö vaikuttaa olevan hänen setänsä, sivaltaa Clemente maansa jalkapalloliittoa rautaisella otteella hallitsevaa johtajaa.

Lähteet: Onda Vasca - El Espanol

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat