Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

Valmentaja Lopeteguin potkut olivat tyrmistys Espanjassa – "Rajuin päätös maajoukkueen historiassa"

Espanjassa maajoukkuevalmentajan Julen Lopeteguin yllättävä erottaminen otettiin vastaan keskiviikkona suurella tyrmistyksellä.

urheilu
Fernando Hierro, Espanjan uusi päävalmentaja
Fernando Hierro, Espanjan uusi päävalmentajaEPA

MADRID: Yleisökommenteissa tulvi ärtymys. Tapahtunutta pidettiin "massiivisena erehdyksenä" ja ihmeteltiin miten näin ylipäänsä saattoi käydä.

"Oli väärin, että Real Madrid julkisti Lopeteguin nimityksen omaksi valmentajakseen, mutta pahempi virhe oli erottaa hänet maajoukkueesta nyt. Hyvästi MM-toiveet", valitti eräs pettynyt El Mundo -lehden lukija.

Lehden nettikyselyssä kuitenkin äänet jakautuivat melko tasan erottamisen puolesta ja vastaan.

Monet ymmärsivät jalkapalloliittoa, ja syyttivät tilanteesta Real Madridin seurajohtoa, joka tiistaina iltapäivällä ilmoitti tehneensä Lopeteguin kanssa kolmevuotisen valmentajasopimuksen.

Myös entinen maajoukkuepelaaja Xavi Hernandez katsoi Marca-lehden haastattelussa, että liitto on toiminut oikein. Lopeteguin ja Real Madridin olisi pitänyt lykätä sopimuksen julkistamista, Hernandez sanoi.

Jalkapalloliiton yli käveltiin

Espanjan jalkapalloliitto oli sopinut Lopeteguin jatkosta maajaoukkuevalmentajana vain kolme viikkoa aiemmin.

Liiton puheenjohtaja Luis Rubiales sanoo, että hän kuuli Real Madrid -sopimuksesta tiistaina viisi minuuttia ennen kuin se jo julkistettiin. Hän sanoo pyytäneensä Real Madridilta sen salassapitoa MM-kisojen yli.

Rubiales lensi tiistai-iltana Venäjältä Madridiin, ja kävi läpi yön neuvotteluja. Keskiviikkoaamuna heti erottamispäätöksen jälkeen hän palasi Venäjälle, jossa piti suoran lehdistötilaisuuden Krasnodarin stadionilta.

Monet espanjalaiset saivat vasta silloin tietää tapahtuneesta. Tv-kanavien katuhaastatteluissa ensireaktiot olivat hämmentyneitä. Lähinnä osattiin toivoa, ettei tämä vaikuttaisi maajoukkueen, "La Rojan", peliin.

Rubialesin mukaan liiton oli pakko tehdä "tuskallinen päätös", koska se ei voi hyväksyä menettelytapaa, jonka Real Madrid ja Lopetegui ovat valinneet.

Syyttelyä yritetään hillitä

Espanjalaiset urheilutoimittajat kutsuivat erottamista "rajuimmaksi päätökseksi maajoukkueen historiassa". Monet tulkitsivat, että kyse on ennen muuta liiton arvovaltataistelusta.

Tunteita kuohuttavaa syyllisten osoittelua kuitenkin ilmeisesti haluttiin hillitä, jotta maajoukkueen keskittymiselle ja pelivireelle ei aiheutettaisi enempää vahinkoa - vain kaksi päivää ennen ensimmäistä MM-ottelua Portugalia vastaan.

Esimerkiksi Xavi Hernandez vakuutti uskovansa, että uudeksi valmentajaksi pikavauhtia löydetty Fernando Hierro pystyy ottamaan Lopeteguilta ohjat sujuvasti, ja saa joukkueen luottamuksen.

Tunnettu veteraanitoimittaja José María García kuitenkin paukutti suunsa puhtaaksi Marca-radiossa. Hän syytti Lopeteguia "petturuudesta ja itsekkyydestä, joka upottaa maajoukkueen juuri kun odotukset olivat korkealla".

García myös epäili, että Real Madridin seurajohtaja Florentino Perez "halusi Lopeteguin eron ennen MM-kisoja, sillä jos maajoukkue ei menestyisikään, niin silloin Real Madridin uusi supervalmentaja aloittaisi häviäjänä. Nyt Perez saa hänet puhtaana."

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat