Suora

  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Suomi lähettää Special Olympics -maailmankisoihin 71 urheilijaa

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on nimennyt ensi vuoden maaliskuussa Abu Dhabissa järjestettäviin Special Olympics -maailmankisoihin 71 urheilijaa.

urheilu
Tuomo ja Marika Kukkohovi
Tuomo ja Marika KukkohoviVAU

Suomalaisurheilijoita nähdään 14 lajissa: yleisurheilussa, uinnissa, golfissa, keilailussa, triathlonissa, melonnassa, rytmisessä voimistelussa, koripallossa, beach volleyssä, purjehduksessa, jalkapallossa, judossa, tenniksessä ja ratsastuksessa.

Joukkueessa on 38 naista ja 33 miestä (siirryt toiseen palveluun) eli ensimmäistä kertaa naisenemmistö.

Special Olympics -liike viettää tänä vuonna 50-vuotispäiviään. Suomalaisia kisoihin on osallistunut vuodesta 1993 lähtien. Ensi vuoden kisoihin odotetaan noin 7000 urheilijaa 177 maasta. Lajeja on yhteensä 24.

Suomalaisurheilijoita Special Olympics -maailmankisoihin on osallistunut vuodesta 1993 saakka.

Oululainen Tuomo Kukkohovi, 51, on ehtinyt kiertää lukuisat kisat niin hiihtäjänä, yleisurheilijana kuin nyttemmin keilaajana. Abu Dhabi tulee konkarillekin olemaan jotain uutta.

– Siellä päin maailmaa en ole ennen käynyt. Se on varmasti ihan erilainen kuin Suomi tai vaikka Los Angeles, jossa viimeksi oltiin. Saa nähdä millaisia ovat ruokailuhommat ja muut, pohtii Kukkohovi, joka työskentelee trukkikuskina kierrätysalan yrityksessä.

Tuomo Kukkohoville Abu Dhabin kisat tulevat olemaan erityiset myös siksi, että keilailujoukkueeseen valittiin myös hänen vaimonsa Marika Kukkohovi, jolle maailmankisat ovat uran ensimmäiset.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat