Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma

Richardsson rikkoi EM-rajan kauden ensimmäisessä estekisassaan, vaikka jänis sekoili vauhdinjaossa: "Oli pakko lähteä ohittamaan häntä"

Camilla Richardsson voitti 3000 metrin estejuoksun ajalla 9.42,81 Espoon gp-kisassa.

yleisurheilu
Camilla Richardsson.
Camilla Richardsson. Kuva viime kesältä.AOP

Suomen Camilla Richardsson on osoittanut olevansa huippukunnossa heti alkukaudesta. Paavo Nurmen kisoissa hän juoksi 3000 metrillä ennätyksensä ja Espoon gp-kisassa oli vuoro avata kausi päämatkalla 3000 metrin esteissä.

Richardsson, 24, rikkoi Berliinin EM-kilpailujen tulosrajan Leppävaarassa käydyssä kilpailussa. Kilpailun ylivoimaisesti voittanut Richardsson juoksi ajan 9.42,81.

– Kauden ensimmäisessä estekisassa on aina vähän ekstrajännitystä. Tämä sujui paremmin kuin avauskisa viimevuonna. On siellä vielä paljon työtä tehtävänä, mutta olen ihan tyytyväinen, Richardsson sanoi juoksun jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Richardsson juoksi lähelle ennätystään 9.41,73. Paremmalla vauhdinjaolla jopa ennätys olisi saattanut mennä rikki. Richardsson juoksi ensimmäisen kilometrin turhan kovaa, kun aika painui 3 minuutin ja seitsemän sekunnin tuntumaan.

Epätasainen vauhdinjako meni osittain kisassa vauhtia pitäneen jäniksen piikkiin.

– Jänis oli vähän liian innoissaan alussa. Juoksuni kulki hyvin, mutta kyllä se oli liian kovaa. Sitten jänis varmaan pelästyi sitä vauhtia ja lähti hidastamaan, jonka jälkeen minun oli pakko lähteä ohittamaan häntä, Richardsson kertasi.

Alkukauden kisojen perusteella Richardsson on sellaisessa kunnossa, että oma ennätys mennee tänä kesänä rikki.

Juoksija on itsekin luottavainen EM-kisavuoden suhteen.

– Tänään minun piti vetää aika paljon yksin, joten olen tyytyväinen. Tämä oli sellainen perusjuoksu. Jos tämä on minun perustasoni, olen tyytyväinen.

Espoon gp-kisan tulokset löydät täältä (teksti-tv).

Lue myös:

Espoon yleisurheiluilta alkoi kahdella Suomen ennätyksellä – Partanen rikkoi Konosen ennätyksen, Heikkinen sai tuulesta otteen

Loistava osoitus juoksukunnosta Turussa, mystinen kommentti paluusta estekisoihin – mitä tekee Sandra Eriksson?

Suosittelemme

Tuoreimmat