Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

TPS-konkari Kallio lopettaa pelaajauransa 41-vuotiaana: "Pronssiottelun jälkeen päätös tuntui varmalta"

Kolme viime kautta TPS:ää kipparoinut Tomi Kallio lopettaa pelaajauransa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jääkiekkoilija Tomi Kallio, TPS.
AOP

TPS-hyökkääjä Tomi Kallio, 41, lopettaa pelaajauransa pitkällisten pohdintojen jälkeen. Kallio pelasi kolme viime kautta Turussa ja toimi TPS:n kapteenina.

Viime kausi Turussa päättyi tappioon HIFK:lle pronssiottelussa.

– Pronssiottelun jälkeen päätös lopettamisesta tuntui varmalta. Lopullisen päätöksen tekemisessä meni kuitenkin kuukausi. Nyt olen asian kanssa sinut. On oikea aika lopettaa, Kallio kertoi TPS:n tiedotteessa.

Runkosarjassa Kallio oli vielä viime kaudella toiseksi tehokkain pelaaja pisteillä 15+40=55. Edellä oli vain NHL-sopimuksen kauden jälkeen tehnyt Antti Suomela 60 pisteellään.

Ennen pudotuspelejä Kallio oli jonkin aikaa poissa TPS:n harjoituksista. Pudotuspeliotteluita hän pelasi lopulta seitsemän tehoin 0+4=4.

Lopettamisen Kallio kuitenkin teki omilla ehdoillaan, eikä pakon sanelemana.

– En kuvitellutkaan pelaavani näin pitkään ja näin hyvässä kunnossa. Kieltämättä olo on haikea, mutta syksyllä haikeus saattaa iskeä vielä kovemmin, Kallio sanoi.

– Kallio toi TPS:ään ammattimaisuuden ja vaatimustason kolme vuotta sitten ja on sanomattakin selvää, että hän seuran tärkein pelaajahankinta viimeisen kolmen kauden aikana. Iso kiitos Tompalle kaikesta mitä hän TPS:n eteen teki, seuran urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kommentoi tiedotteessa.

Kallio pelasi ensimmäiset ottelunsa SM-liigassa jo kaudella 1995–96, kun hän debytoi TPS:ssä. Yhteensä SM-liigan otteluita vyölle kertyi 383 ottelua.

NHL:ssä Kallio pelasi 140 ottelua, joissa teki 24 maalia ja antoi 31 syöttöä.

Eniten pelejä kertyi Ruotsissa SHL:ssä, jossa Kallio pelasi 637 ottelua. Noina vuosina Kallio saavutti kolme mestaruutta Frölundan ja Växjön riveissä.

Suomesta Kalliolla on taskussaan kaksi mestaruutta TPS:stä.

Leijonissa Kallio pelasi yhdeksät MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Näistä tuloksena oli kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Katso Tomi Kallion videokiitokset tästä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Kultaisen 1990-luvun dynastian tähdet ovat palauttaneet TPS:n uskottavuuden sekavien vuosien jälkeen: "En usko, että ihan sellaista hegemoniaa enää saadaan"

TPS:n supertähti katosi harjoituksista pudotuspelien alla: "Se on elinehto sille, että olen pystynyt pelaamaan näin pitkään"

Kun muut vetävät jo hokkareita naulaan, rikkovat nämä nelikymppiset pelaajat vielä SM-liigaennätyksiä – nyt alkaa TPS:n tähtien kenties viimeinen kiekkokevät: "Jotkut ovat ehkä antaneet itsekurinsa pudota"

TPS-kapteeni Tomi Kallio on Vuoden turkulainen 2017

Lähteet: TPS:n tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat