Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Jääkiekkokierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vuosien 2022 ja 2023 Jukolan viestit suunnistetaan Porvoossa ja Kauhavalla

Tämänvuotinen Lahti-Hollola Jukola kilpaillaan tulevana viikonloppuna.

Jukolan viesti
Jukolan viestin kyltti tien varressa Hollolassa.
Maailman suurin viestisuunnistuskilpailu Jukolan viesti juostaan tulevana viikonloppuna Päijät-Hämeen maisemissa.Suvi Turunen / Yle Lahti

Vuosien 2022 ja 2023 Jukolan viestin järjestelyoikeudet on myönnetty. Vuonna 2022 suunnistetaan Porvoossa ja seuraavana kesänä Kauhavalla.

Jukolan järjestämisestä oli kiinnostunut kaikkiaan kuusi hakijaa, joista kolme valittiin tekemään lopullinen hakemus. Porvoon tapahtumajärjestelyistä vastaa OK Trian ja Kauhavalla järjestäjinä ovat Kauhavan Wisa ja Lapuan Virkiä.

Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen sanoo, että hakijoilta vaadittiin paljon töitä hakemustensa eteen erilaisten lupien ja taustapäätösten myötä.

– Nyt painotimme, että hakijakunnat ja -kaupungit ovat mukana jo hakuvaiheessa, koska Jukolan viesti on järjestäjäpaikkakunnalle vuoden merkittävin urheilutapahtuma, jolla on suuri merkitys alueen talouteen ja näkyvyyteen.

Tämänvuotinen Lahti-Hollola Jukola kilpaillaan tulevana viikonloppuna. Yle seuraa kanavillaan tuttuun tapaan yöttömän yön kilpailua, ja lähetys Venlojen viestistä käynnistyy lauantaina kello 13.45 TV1:ssä. Jukolan viestin lähetys alkaa illalla kello 22.45. Yle Puhe välittää tapahtumat myös radion puolella.

Lue myös:

Jukolan viestin 50 000 kävijää ja ennätyskuiva kangasmetsä on tulenarka yhdistelmä: metsäpaloa torjutaan tupakointikiellolla

Hollolan kunta lahjoittaa luonnonsuojelualueen Jukola-kävijälle

Suunnistajat ovat usein pomoja ja korkeakoulutettuja – Minna Kauppi toivoo, ettei lajia leimattaisi elitistiseksi

Lähteet: Suunnistusliiton tiedote.

Suosittelemme

Tuoreimmat