Suora

  • Mäkihypyn MC: Zao, naisten kilpailu
  • Urheilustudio
  • Otepää, naiset
  • Alppihiihdon MC: Wengen, miesten pujottelun ensimmäinen lasku
  • Urheilustudio
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Alppihiihdon MC: Cortina d'Ampezzo, naisten super-G

Espanjan uusi valmentaja ei puolustanut yllätyspotkuja, vaikka on itse liiton miehiä: "Mielipiteillämme ei ole mitään merkitystä, vai mitä?"

Fernando Hierro tulee Espanjan maajoukkueen päävalmentajaksi vain kaksi päivää ennen joukkueen avauspeliä MM-kisoissa. Hierro toimi ennen pestiä liiton urheilujohtajana, mutta ei ainakaan lehdistötilaisuudessa asettunut suoraan jalkapalloliiton kovan ratkaisun taakse.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Fernando Hierro
AOP

Espanjan jalkapalloliiton urheilujohtajana toiminut Fernando Hierro asteli median eteen kovassa tilanteessa torstaina.

Aiemmin päivällä Espanjan liiton puheenjohtaja Luis Rubiales oli irtisanonut Julen Lopeteguin vain kaksi päivää ennen Espanjan ensimmäistä ottelua MM-kisoissa Venäjällä. Rubiales ei hyväksynyt, että Lopetegui oli toiminut selän takana Real Madridin kanssa sopimusneuvotteluja.

Rubialesille ilmoitettiin tiistaina Lopeteguin Real Madrid -pestistä vain viisi minuuttia ennen sen julkaisua. Hierro pyrki pitämään kuitenkin tilanteen positiivisena, vaikka espanjalaismedia hiillostikin uutta luotsia kovasti.

Hierrolta kysyttiin esimerkiksi Espanjan tv-yhtiön kuvissa harjoituksissa näkyneestä kuumasta keskustelusta keskiviikon harjoituksissa Lopeteguin ja Hierron välillä. Kuvista ei kuitenkaan kuulunut, mistä Hierro ja Lopetegui kovasti väänsivät.

- Mielestäni keskustelu ei ollut kuuma. Se oli pitkään toisensa tunteiden ystävien keskustelu, Hierro vakuutti.

- Olen totta kai jutellut ja viettänyt aikaa sen jälkeen Julenin kanssa potkupäätöksen jälkeen. Hän soitti minulle jäähyväiset, kun oli lähdössä.

Hierrolta udeltiin myös sitä, oliko uuden valmentajan mielestä liiton johdon ratkaisu potkuista oikea. Mielenkiintoisesti liiton urheilujohtaja Hierro ei puolustanut potkuja, mutta ei toki myöskään niitä tyrmännyt.

- Jokaisella ihmisellä on varmasti mielipiteensä. Puheenjohtaja teki päätöksensä aamulla. Meidän täytyy olla postiivisia. Mielipiteillämme tapahtuneesta ei ole mitään merkitystä, vai mitä, Hierro kiemurteli.

Sen jälkeen hän aloitti pitkän paalutuspuheensa 17 minuuttia kestäneen lehdistötilaisuuden loppuvaiheessa. Hierro oli ehtinyt jo muutamaan kertaan vastailla kysymyksiin pelaajien mahdollisista shokkituntemuksista ja mestaruusmahdollisuuksien murenemisesta. Hierro oli kuvannut esimerkiksi joukkueen vastaaanottoa häntä kohtaan fantastiseksi.

- Meidän täytyy päästä eteenpäin. Emme voi murehtia koko ajan samaa asiaa. Tiedämme, että ihmisillä on eri mielipiteitä. Tiedämme, että puheenjohtajan päätös oli suuri. Mutta meidän pitää olla positiivisia, Hierro sanoi.

- Tarkoitan todellakin tätä. Emme voi murehtia asiasta, joka on jo tapahtunut. Se on kuluttavaa. Voimme menettävää keskittymisemme. Meidän täytyy keskittyä Portugali-peliin, Hierro mietti.

Lue lisää:

Valmentaja Lopeteguin potkut olivat tyrmistys Espanjassa – "Rajuin päätös maajoukkueen historiassa"

Tökerö toiminta johti Espanjan päävalmentajan potkuihin, Juha Malisen mukaan Hierro joutuu karmeaan paikkaan MM-kisoissa: "Sekasorto on vasta synnytetty"

Ex-maajoukkuekapteeni Fernando Hierrosta Espanjan uusi päävalmentaja

Espanjan päävalmentajapotkut mieletön shokki juuri ennen MM-kisoja, asiantuntija ymmärtää tekoa: ”Tässä ei ollut kuin huonoja ratkaisuja”

Mestarisuosikin ympärillä kriisi – Espanjan luotsille potkut vain hetki ennen MM-avausta

Suosittelemme

Tuoreimmat