Hyppää sisältöön

Tyly Bulgaria sysäsi Suomen lentopallonaiset pronssiotteluun

Suomen naisten lentopallomaajoukkue hävisi Bulgarialle naisten Kultaisen liigan välierissä erin 0-3.

Arkistokuvaa Suomen lentopallonaisista Kuva: CEV

Lentisnaiset taipuivat väkevälle Bulgarialle selvin numeroin 21-25, 13-25 ja 14-25. Bulgaria oli heti alusta lähtien liian vahva Suomelle ja ottelu kesti Budapestissa vain tunnin ja 16 minuuttia.

Suomen tehokkaimmat olivat Pauliina Vilponen 10 (+6),Salla Karhu 8 (+2), Suvi Kokkonen 5 (+2) ja Daniela Öhman 4 (+3).

- Meidän momentum oli ensimmäisessä erässä. Yleensä saamme jossakin rotaatiossa muutaman pisteen putkeen, mutta Bulgaria sai kaikki ne tärkeillä hetkillä poikki, päävalmentaja Tapio Kangasniemi kertasi.

Toisesta erästä lähtien vastustajan ylivoima varsinkin verkolla tuli yhä selvemmin esille. Ulottuvat bulgaarit vaimensivat tehokkaasti Suomen hyökkäykset ja iskivät jatkopallot kovilla prosenteilla pisteiksi. Tilastojen perusteella suurimmat erot joukkueiden välillä olivat hyökkäystehoissa (52-27) ja torjuntapelissä (11-4).

- Syöttö-vastaanottopelissä pärjättiin jollain tavalla, mutta sen verran hyvistä paikoista vastustaja pääsi hyökkäämään, ettemme saaneet omaa myllyä pyörimään. Bulgaria tuli meidän omilla lääkkeillä, nopealla laitatempolla, jossa olimme koko ajan hieman perässä, Kangasniemi tunnusti.

Suomi kaipasi kentällä viikko sitten alkulohkon päätöspelissä nilkkansa loukannutta hakkuri Piia Korhosta, joka on tositoimista sivussa nivelsidevammansa takia arviolta pari kuukautta.

- Hyvä asia, että pääsemme pelaamaan heti huomenna. Haluamme pistää vielä kerran kaikki peliin ja ottaa sen mitalin, Kangasniemi päätti.

Suomi kohtaa perjantaina klo 18 alkavassa pronssiottelussa Tshekin, joka hävisi toisessa välierässä Unkarille 0-3.

.
.