Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Venäjän valmentajan lehdistötilaisuus keskeytyi: Putin halusi onnitella Saudi-Arabian nujertamisesta välittömästi

Venäjän murskavoitto Saudi-Arabiasta miellytti myös valtiojohtoa.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Stanislav Tshertshesovin Venäjä sai hyvän alun turnaukselleen.
Stanislav Tshertshesovin Venäjä sai hyvän alun turnaukselleen.AOP

Venäjä avasi jalkapallon MM-kisat kotiyleisönsä edessä voitokkaasti, kun Saudi-Arabia kaatui Moskovassa selvin 5-0-lukemin.

Vaikka Saudi-Arabian otteet jättivät paljon parannettavaa, venäläisleirissä tulokseen suhtauduttiin heti suurella ylpeydellä.

- Tämä oli osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä. Nyt pitää kuitenkin kääntää sivua ja valmistautua seuraavaan otteluun. Jokaisessa ottelussa kohtaamme aina vain vahvemman joukkueen, päävalmentaja Stanislav Tshertshesov sanoi.

Heikkotasoiseksi mielletty ottelu sai piristysruiskeen, kun Venäjä toisella puoliajalla alkoi kaunistella lukemia maalien sarjatulella.

Televisiokuvissa Venäjän presidentti Vladimir Putin, Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad bin Salman ja Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino nähtiin hymyilemässä ja keskustelemassa ottelun tiimellyksessä. Bin Salman näytti myös onnittelevan Putinia heti avausmaalin jälkeen.

Putinille ylivoimainen voitto oli selvästi kaivattu alku odotetuille ja kansainvälisesti kohutuillekin MM-kisoille. Kesken Tshertshesovin ja pelaajien mediatilaisuuden valmentaja joutui siirtymään sivummalle puhelimensa soidessa.

- Presidentti soitti onnitellakseen minua. Hän kehotti meitä pelaamaan samalla tyylillä ja jatkamaan samaan tapaan, Tshertshesov paljasti.

Venäjän hyvät otteet kotikisoissaan ovat poliittisessa ristitulessa olevalle maalle tärkeä asia. Fifan rankingin perusteella Venäjä on turnauksen heikoin maa, mutta kolme pykälää ylempänä sijalla 67 oleva Saudi-Arabia ainakin näytti kisaisäntien käsittelyssä paperilta.

Venäjä pelaa seuraavan kerran tiistaina, jolloin se kohtaa Pietarissa Egyptin. A-lohkon viimeisessä kamppailussaan sillä on vastassa Uruguay.

Lähteet: AFP, AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat