Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kommentti: Cristiano Ronaldon uskomatonta näytöstä muistellaan vielä pitkään

Cristiano Ronaldo tarjoili juuri sellaisen näytöksen, mitä kansainväliseltä jalkapallokarnevaalilta odotetaan, kirjoittaa Matias Strozyk.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Cristiano Ronaldon vahva startti MM-turnaukseen
Cristiano Ronaldon vahva startti MM-turnaukseen

"Vanha pelaaja, joka on hiipumassa". "Viimeiset MM-kisat ja parhaat vuodet ovat jo takana".

Cristiano Ronaldo sai nostaa kätensä korvilleen ja suunnata pitkän katseen kohti kriitikoitaan perjantaina, kun Portugali käynnisti jalkapallon MM-kisat omalta osaltaan. Joukkueen kapteeni oli myös sen ykköshahmo, joka vastasi Portugalin kaikista maaleista.

Ronaldo väläytti osaamistaan jo kolmen minuutin kohdalla hankkiessaan harhautuksillaan rangaistuspotkun, jonka itse ampui Espanjan maaliin varmoin ottein. Sen jälkeen Ronaldo loi lukuisia tilanteita joukkuetovereilleen, jotka eivät kuitenkaan onnistuneet viimeistelyssä.

Vielä ennen puoliaikaa Ronaldo iski uudelleen terävällä laukauksella - Espanjan maalivahdin David de Gean suosiollisella avustuksella.

Ottelun ensimmäiset 45 minuuttia olivat kuin Ronaldoa parhaimmillaan ja seiskapaita vilkkui mukana kaikessa Portugalin hyökkäämisessä. Yhdessä vaiheessa nähtiin jopa muutaman vuoden takaa tuttu spurtti, jossa 32-vuotias Ronaldo pinkoi kaikkia muita nopeammin vastahyökkäyksen keskipisteenä. Kertaalleen hän myös ponnnisti pääpallotilanteessa aivan omiin korkeuksiinsa.

Päivällä vielä kohistiin Ronaldon veronkiertotuomiosta, mutta se uutinen näytti hädin tuskin edes tavoittaneen pelaajaa itseään.

Ronaldoa on tunnetusti lähes mahdoton pysäyttää silloin, kun hän kanavoi mielentilansa oikeilla tavoilla, ja sen sai huomata Espanjan lisäksi koko jalkapallomaailma, joka näki perjantai-iltana MM-lopputurnauksen ensimmäisen huippuottelun.

Sopivasti myös viime vuonna maailman parhaana pelaajana palkittu Ronaldo tarjoili samalla näytöksen osaamisestaan. 40 minuutissa hän lähes tuplasi MM-kisauransa maalimäärän. Esillä olivat samaan aikaan hänen ylivertaiset fyysiset ominaisuutensa, pettämätön maalivainunsa sekä kiistaton asemansa Portugalin voimanpesänä.

Eikä sekään vielä riittänyt.

Cristiano Ronaldo.

Kun Espanja käänsi tilanteen 3-2-johdokseen, Ronaldo astui jälleen esiin. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa hän asettui jälleen pallon taakse, veti henkeä, ja täräytti vapaapotkun verkkoon. Hattutemppu oli valmis.

Jos hän ennen on kerännyt MM-kisasuorituksillaan lähinnä kritiikkiä, niin nyt Ronaldo on planeetan puheenaiheena juuri niistä syistä, jotka ovat nostaneet hänet ainutlaatuiseen asemaansa megatähtenä. Hänen olemuksestaan saa olla montaa mieltä, mutta tällaisina hetkinä itse kunkin on kyettävä tunnistamaan poikkeuksellinen yksilösuoritus.

Maajoukkuejalkapallon kohokohta, kuukauden mittainen jalkapallokarnevaali, edellyttää huippusuorituksia joita muistellaan vielä vuosienkin päästä - ja Ronaldo todella vastasi huutoon.

Lue lisää:

Maaginen Ronaldo iski hattutempun – Portugali ja Espanja jakoivat pisteet huippujännittävässä trillerissä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat