Katso, miten tapahtui MM-historiaa! Heikosti pelannut Ranska hyötyi videotarkistuksesta

Jalkapallon MM-kisoissa käytettiin ensimmäistä kertaa videotarkistusjärjestelmää (VAR) Ranskan ja Australian välisessä kamppailussa.

Ranska dramaattisesti johtoon - videotarkistusjärjestelmä toi rangaisutspotkun
Ranska dramaattisesti johtoon - videotarkistusjärjestelmä toi rangaisutspotkun

Ranskan ja Australian välisessä kamppailussa jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä tehtiin historiaa lauantaina. Videotarkistusjärjestelmää (VAR) käytettiin ensimmäistä kertaa.

Australian Joshua Rishdon kaatoi Ranskan Antoine Griezmannin rangaistusalueella, mutta ottelun uruguaylaistuomari Andres Cunha ei heti rangaistuspotkua viheltänyt. Hetkeä myöhemmin videotuomarijärjestelmää käyttävien toimitsijoiden avulla Ranska sai rangaistuspotkun.

Heikosti ottelussa pelannut mestarisuosikki meni 1–0 -johtoon, kun Griezmann laukoi pallon maaliin.

Ranska ei päässyt kuitenkaan pinteestä. Hetkeä myöhemmin Australian kapteeni Mile Jedinak onnistui myös rangaistuspotkusta. Tilannetta oli edeltänyt Ranskan puolustajan Samuel Umtitin käsivirhe.

Videotarkistus on ollut käytössä ennen MM-kisoja muun muassa Italian Serie A:ssa ja Saksan Bundesliigassa. Fifa käytti järjestelmää viime kesänä Confederations cupissa vaihtelevalla menestyksellä. Videotarkistus sai tuolloin vielä runsaasti kritiikkiä.

Mile Jedinak

Ottelu päättyi lopulta Ranskan 2-1 –voittoon.

Lue lisää: