Ummehtunut ottelu kääntyi historialliseksi draamaksi – mestarisuosikki Ranska löi niukasti Australian

Ranska vei MM-avauksessaan voiton Australiasta erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen. Ottelussa käytettiin historiallisesti myös ensimmäistä kertaa MM-kisoissa videotarkistusjärjestelmää.

Paul Pogba
Katso ottelun maalit kuvaa klikkaamalla

Jalkapallon MM-kisoissa suuri ennakkosuosikki Ranska aloitti 2-1 -voitolla Australiasta. Ranskalle ottelu ei ollut missään nimessä helppo.

C-lohkosta povattiin etukäteen Ranskan dominointia. Australian piti olla pelkkä suupala.

Pelin alkuminuuteilla Kylian Mbappé pääsikin oikealta laidalta läpi, mutta Australia kesti Ranskan alkurynnistyksen.

Australialle siunautui myös ensimmäisellä puoliajalla erinomainen maalintekopaikka.

Aaron Mooy tarjoili upean keskityksen ja pallo oli pompata Ranskan omasta pelaajasta maaliin, mutta maalivahti Hugo Lloris ehti viime hetkellä venyttämään pallon eteen.

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika meni, niin Ranskan pelaaminen meni tehottomammaksi. Syöttöpeli alkoi olla päämäärätöntä.

Etukäteen Australialle ei ole annettu mitään mahdollisuuksia lohkossa. Joukkue sai uuden päävalmentajan vasta tammikuussa. Kaksi vuotta sitten EM-finaalin edennyt Ranska nostettin puolestaan ennen kisoja suurten mestarisuosikkien joukkoon.

Hyvin ummehtuneeksi muodostunut ottelu heräsi hieman ennen kuin pelikellossa oli tunti. Paul Pogba pelasi Antoine Griezmannin läpi. Griezmann kaadettiin, mutta ottelun uruguaylaistuomari ei viheltänyt mitään. Myöhemmin VAR-järjestelmän avulla kuitenkin Ranska sai rangaistuspotkun. Griezmann viimeisteli pallon varmasti maaliin. Tilanne oli samalla historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa MM-kisojen historiassa käytettiin videotarkistusjärjestelmää.

Australia ei kuitenkaan luovuttanut. Hetkeä myöhemmin Ranskan Samuel Umtiti arvioi pallon lentoradan väärin keskitystilanteessa. Pallo osui ranskalaispuolustajan käteen. Australian kapteeni Mile Jedinak onnistui tasoittamaan pelin rangaistuspotkusta.

Ranska nousi kuitenkin ottelussa voittoon Paul Pogban osumalla 81. minuutilla. Voittomaalikin oli hyvin dramaattinen, sillä Pogba laukaus pomppasi juuri ja juuri maalin puolelle.

Ranskan turnaus jatkuu ottelulla Perua vastaan ensi torstaina. Australia kohtaa Tanskan.

Lue lisää:

Tähän artikkeliin Voitto-robotti teki tilasto- ja tapahtumagrafiikat ja ihmistoimittaja tekstit. Kerro meille mitä mieltä olet siitä ja miten haluaisit meidän kehittävän artikkeleita. Vastaa lyhyeen kyselyyn täällä (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).