Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Mitalisade jatkui naisten EM-keilailussa päätöspäivänä: Eliisa Hiltunen nappasi hopeaa

24-vuotias Eliisa Hiltunen saavutti EM-hopeaa keilailussa. Loppuottelussa Tanskan Mai Gigne Jensen voitti Hiltusen sarjavoitoin 2–1.

keilailu
EM-hopeamitalisti Eliisa Hiltunen valmentajiensa kanssa.
EM-hopeamitalisti Eliisa Hiltunen valmentajiensa Sami Konsterin ja Jarmo Ahokkaan kanssa.Suomen keilailuliitto

Eliisa Hiltunen pelasi mainion turnauksen.

Avauskierroksella hän voitti Ranskan Soléne Goronin 2–0-sarjavoitoin.

Toinen kierro oli tiukempi Ruotsin Cajsa Wegneriä vastaan, mutta Hiltunen selviytyi jatkoon ruotsalaista vastaan voitoin 2–1.

Myös kolmannella kierroksella vastustaja oli ruotsalainen, Isabelle Hultin. Hiltunen voitti Hultinin niin ikään 2–1.

Välierässä Hiltunen oli jo häviämässä ottelun Hollannin Nicole Sandersille, mutta Sandersin helppo tyhjä toisen sarjan yhdeksänteen ruutuun jätti Hiltuselle mahdollisuuden, minkä hän käytti

Loppuottelussa Hiltunen kohtasi tanskalaisen Mai Gigne Jensenin. Ensimmäinen sarja meni tanskalaiselle, mutta toisessa Hiltunen oli huomattavasti vahvempi. Ratkaisusarjan Gigne Jensen aloitti seitsemällä kaadolla ja marssi mestaruuteen sarjavoitoin 2–1.

Henkilökohtainen EM-mitali oli Hiltusen tavoite ja se toteutui. Hän saavutti jo Brysselissä pidetyistä EM-kisoista jo aiemmin kaksi hopeaa: yhden joukkuekilpailusta ja toisen triokisasta.

– Hieno päivä oli ja tämä on ehdottomasti urani paras saavutus tähän mennessä, Hiltunen kommentoi keilailuliiton tiedotteessa.

Hiltunen on aiemmin urallaan voittanut junioreiden EM-joukkuekultaa vuonna 2012 ja nuorten MM-joukkuepronssia vuonna 2014. Lisäksi hänellä on useita henkilökohtaisia ja joukkueissa saavutettuja SM-mitaleja.

Suomi saavutti keilailun naisten EM-kisoista kolme hopeamitalia. Ruotsi oli kisojen mitalirohmu 11 mitalillaan, joista kultaisia oli neljä, hopeisia kolme ja pronssisia neljä.

Lue myös:

Suomen keilanaisille EM-hopeaa joukkuekilpailusta

Suomen naisille EM-hopeaa keilailun triokisassa

Lähteet: Suomen keilailuliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat