MM-futislauantai oli yhtä rangaistuspotkujen ilotulitusta: peräti viisi pilkkua! - katso ne kaikki tästä

MM-kisojen lauantaissa nähtiin viisi rangaistuspotkua, mutta maali syntyi vain kolmesta.

Kuva: AOP

Jalkapallon MM-kisoista on pelattu vasta kolme ensimmäistä päivää, mutta rangaistuspotkuja otteluissa on riittänyt. Vuoden 2014 lopputurnauksessa rangaistuspotkuja nähtiin yhteensä 12, nyt ollaan kuudessa jo avausviikonloppuna.

Lauantaina pilkkuja vihelleltiin oikein urakalla, sillä päivän neljään otteluun mahtui viisi rangaistuspotkua. Pallo vietiin 11 metriin jokaisessa ottelussa vähintään kertaalleen. Vastaavaa on nähty aiemmin vain kertaalleen: vuonna 1998 Ranskan isännöimissä kisoissa tuomittiin yhden päivän aikana kuusi rangaistuspotkua.

Päivän käynnistäneessä Ranskan ja Australian mittelössä kolmesta maalista kaksi syntyi rangaistuspotkuista. Antoine Griezmann iski Ranskalle sen kisojen ensimmäisen maalin videotarkistuksen kautta varmistetusta pilkustaan.

Antoine Griezmannin rangaistuspotku.

Vain neljä minuuttia Ranskan maalin jälkeen Australia kuitenkin onnistui samaan tyyliin. Maalintekijällä ei ollut vain komeaa partaa, vaan myös kyky viimeistellä varmasti: kokenut kapteeni Mile Jedinak nosti joukkueensa tasoihin.

Mile Jedinakin rangaistuspotku.

Varmoja maaleja rankkaritkaan eivät selvästi silti ole, sillä kisojen kuudesta tähänastisesta rangaistuspotkusta kaksi on epäonnistunut.

Puhutuin pettyjä oli varmasti Argentiinan Lionel Messi, jonka yritys pysähtyi Islannin maalivahdin torjuntaan. Epäonnistuminen rangaistuspotkussa oli Messille neljäs hänen seitsemässä viimeisessä yrityksessään.

Lionel Messin rangaistuspotku.

Peru palasi MM-lopputurnaukseen 36 vuoden jälkeen ja otti ensimmäisessä ottelussaan mittaa Tanskasta. Christian Cueva sai täydellisen mahdollisuuden räjäyttää maanmiehensä riemuun, mutta hänen laukauksensa leijaili taivaan tuuliin - lopulta koko kamppailukin kääntyi tappioksi.

Christian Cuevan rangaistuspotku.

Kroatia ja Nigeria eivät aikoneet katkaista putkea, vaan toisella puoliajalla Mario Mandzukic hankki joukkueelleen rangaistuspotkun, jonka Luka Modric laukoi maaliin. Sen myötä viidessä peräkkäisessä ottelussa on nähty rankkari - ehkä putki jatkuu vielä sunnuntainakin.

Luka Modricin rangaistuspotku.

Kisojen ensimmäinen rangaistuspotku oli nähty jo vuorokautta aiemmin Portugalin ja Espanjan kohtaamisessa. Siihen ei tarvittu paljoa, sillä Cristiano Ronaldo hankki Portugalille pilkun heti ottelun alkumetreillä. Hattutempun tehnyt hyökkääjä ei jättänyt mitään sijaa epäilyille, vaan pommitti pallon maaliin vakuuttavalla tavalla.

Cristiano Ronaldon rangaistuspotku.