Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020

Topi Raitanen löysi vauhtinsa kakkosjoukkueesta

Topi Raitanen viihtyi mainiosti Jukolan ainutlaatuisessa tunnelmassa.

suunnistus
Topi Raitanen.
Topi Raitanen.Lehtikuva

Topi Raitasella, 22, ei ollut tänä vuonna asiaa Helsingin Suunnistajien ykkösjoukkueeseen. Se ei kuitenkaan lupaavan estejuoksijan menohaluja Lahti-Hollola Jukolassa hillinnyt. Suunnistuksen juniorisarjoissa kelpo menestystä niittänyt Raitanen tuli avausosuudelta vaihtoon kahdeksantena. Eroa kärkeen kertyi vaivaiset 21 sekuntia. Miestä harmitti silminnähden se, ettei paikka Helsingin Suunnistajien ykkösryhmässä irronnut.

– Totta kai teki mieli olla ykkösessä, mutta paikka sinne pitää ansaita. Olen suunnistanut keväällä sen verran vähän, että tähän oli tyytyminen. Haen vauhtia kakkosesta. Katsotaan, jos vuoden päästä nousisin pykälän ylöspäin, Raitanen sanoi.

Raitanen viihtyi mainiosti Jukolan ainutlaatuisessa tunnelmassa.

– Jukola yhdistää kansaa. Täällä viihtyvät kaikenikäiset. Ihmiset hakevat elämyksiä, ja Jukolasta niitä saa kosolti. Suunnistushan alkaa olla nykypäivänä jopa trendikästä, Raitanen naurahti.

Raitasella on tuleville Jukola-vuosille ainakin yksi toivomus.

– Joskus haluan tulla avausosuuden jälkeen kärjessä vaihtoon. Se olisi ihan mieluinen meriitti.

Raitasen kesän ehdoton päätavoite on yleisurheilun EM-kisat Berliinissä elokuussa. Raitanen on jo rikkonut EM-rajan 3 000 metrin esteissä.

– Etenen täysin esteiden ehdoilla. Juhannuksen jälkeen edessä on kolme kovaa kisaa. Sen jälkeen pidän harjoitustauon, jolla haetaan sopivaa rytmitystä. Toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä, viime keskiviikkona Espoossa 1 500 metrin ennätyksensä (3.45) juossut Raitanen sanoi.

Lue myös:

Ristomatti Hakola oli hetken eksyksissä - "Meinasi paniikki iskeä"

Jukola on erikoinen yhdistelmä huippu-urheilua, festareita, kesäleiriä ja talkoohenkeä – Venlojen viestissä metsässä juoksevat rinnakkain niin kuntosuunnistajat kuin maailmanmestaritkin

Venlojen viestin voitto lipsui suomalaisten käsistä ankkuriosuudella, kaksoisvoitto Ruotsiin

Jukolan viestissä näyttävä lähtö – lähtölaukaus ammuttiin panssarivaunusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat