Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Brasilialaislegenda Rivaldo avautui Neymarin ja kumppanien itkemisestä kansallislaulujen aikana: Maailmanmestaruuteen tarvitaan enemmän luonnetta

Vuoden 2002 Brasilian mestarijoukkueen kantava voima Rivaldo on huolissaan nykymaajoukkueen tekemisistä kansallislaulujen aikana ennen peliä.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Rivaldo
RivaldoAOP

Brasilialaislegenda Rivaldo muistelee Braslian maajoukkueen MM-avauksen alla vielä neljä vuoden takaista katastrofia. Vuoden 2014 MM-kotikisoissa Brasilia hävisi välierissä Saksalle rajuin lukemin 1–7. Kisoissa maajoukkueen tähdet, kuten Thiago Silva, Neymar ja Julio Cesar nähtiin itkemässä kansallislaulun aikana.

Rivaldon mukaan tänä kesänä Brasilian pelaajat tarvitsevat enemmän luonnetta, jos mielivät voittaa maailmanmestaruuden.

– Pitää olla rauhallinen ja pelata ilon kautta. Ei mitään tuollaista itkemistä kansallislaulujen aikana. Voi antaa tunteiden tulla ja sytyttää tuli sisällä, mutta kyyneleitä ei voi tulla. Olen sitä vastaan. Se on merkki heikkoudesta. Pitää tuntea intohimo sydämessä ja pelata verenhimo silmissä, Rivaldo kuvaili ESPN:lle.

Rivaldon mukaan pelaajat eivät saa tuntea painetta siitä, että 200 miljoonaa brasilialaista katsoo kotisohvilla heidän otteitaan.

– Maailmanmestaruuden voittaminen on oikeasti upeaa. Ette voi tietää, kuinka paljon iloa mestaruus tuo itselle, perheelle ja brasilialaisille. Olen sellainen pelaaja, että miettisin kentälle mennessä sitä, kuinka ylpeäksi teen äitini. Annoin kaikkeni kentällä. Toivottavasti pelaajat pystyvät samaan tänä vuonna, Rivaldo totesi.

Nykyään 46-vuotias Rivaldo oli Brasilian vuoden 2002 maailmanmestaruusjoukkueen suurimpia tähtiä.

Brasilia kohtaa MM-avauksessaan sunnuntaina Sveitsin. Ottelu käynnistyy kello 21. Suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 20.30 alkaen.

Lue lisää:

Maailmanmestaruuskaan ei riittäisi Neymarille, josta alettiin tehdä supertähteä jo nuorena poikana – hänestä on pakko tulla maailman paras, mutta milloin?

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat