Suora

 • Rytmisen EM, junioreiden joukkueiden välinefinaalit
 • Rytmisen EM, yksilöiden välinefinaalit
 • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
 • Käsipalloliiga, miesten 3. loppuottelu Cocks - Dicken
 • Rytmisen EM
 • Urheiluruutu
 • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Rallin MM, Chile, kisakooste
 • Urheiluruutu

Maailman paras maalivahti ja kiinalaismahti sopimukseen – Noora Rädyn unelma ammattilaisuudesta jatkuu

Noora Räty jatkaa ammattilaisuraansa Kunlunissa myös ensi kaudella.

Noora Räty
Noora Räty Kunlun
Jenny Matikainen

Jääkiekkoilija Noora Räty on tehnyt Yle Urheilun tietojen mukaan yhden vuoden jatkosopimuksen kiinalaisseura Kunlun Red Starin kanssa. Räty, 29, siirtyi Red Starin tolppien väliin viime kaudeksi ja torjui tulokasseuran kanadalaisliiga CWHL:ssä toiseksi.

Sekä Räty että Red Star halusivat jatkaa sopimustaan, ja osapuolet pääsivät sopimuksen ehdoista yhteisymmärrykseen tällä viikolla.

Räty on sopimuksensa mukaan "jääkiekkolähettiläs", jonka tehtävänä on kiekkojen torjumisen lisäksi kehittää kiinalaista jääkiekkoa. Hän tienaa vuodessa suunnilleen saman verran kuin SM-liigapelaaja.

Helmikuussa Pyeongchangissa Suomelle olympiapronssia torjunut Räty on yksi Red Starin kuudesta ulkomaalaisvahvistuksesta. Kunlunilla on vielä yksi ulkomaalaiselle pelaajalle varattu kiintiöpaikka täyttämättä.

Yle Urheilun tietojen mukaan viime kaudella Red Starissa pelanneella Annina Rajahuhdalla ei ole toistaiseksi sopimusta seuran kanssa. Rajahuhta siirtyi Kunluniin kesken viime kauden ja viimeisteli kymmenessä ottelussa tehot 3+6.

Kunlunia valmentaa ensi kaudella Providencesta palkattu Bob Deraney, joka korvaa tehtävässään Digit Murphyn. Kiinan naisten maajoukkuettakin valmentanut Murphy siirtyy kiinalaisseuran neuvonantajaksi.

Räty ja Kunlun Red Star aloittavat valmistautumisensa CWHL-kauteen 2018-19 elokuussa. Vielä ei ole varmaa, osallistuuko Kunlunin kakkosjoukkue Vanke Rays myös tulevalla kaudella Kanadan ammattilaissarjaan.

Lue myös:

Edellisten olympialaisten jälkeen Leijonien keulakuva oli päättämässä uraansa, kunnes rohkeni vaatia urheilulta enemmän – Noora Räty uskalsi sanoa, ettei kahdeksan tunnin työpäivä ja pelailu siinä ohessa riitä

Kiekkoammattilainen Noora Räty johtaa kiinalaisamatöörejä huipulle välillä jopa kädestä pitäen: "Taustalla on niin paljon rahaa kuin halutaan"

Maailman parhaan maalivahdin sopimuksessa ei lukenut lainkaan "urheilija" – Noora Räty pelaa nyt ammattilaisena ja opettaa siinä sivussa kiinalaisia urheilemaan

Yksi puhelinsoitto kuntosalille muutti Noora Rädyn elämän – "Sopimus maksaa takaisin 20 vuodessa tehdyt tappiot"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat