Hyppää sisältöön

Maailman paras maalivahti ja kiinalaismahti sopimukseen – Noora Rädyn unelma ammattilaisuudesta jatkuu

Noora Räty jatkaa ammattilaisuraansa Kunlunissa myös ensi kaudella.

Kuva: Jenny Matikainen

Jääkiekkoilija Noora Räty on tehnyt Yle Urheilun tietojen mukaan yhden vuoden jatkosopimuksen kiinalaisseura Kunlun Red Starin kanssa. Räty, 29, siirtyi Red Starin tolppien väliin viime kaudeksi ja torjui tulokasseuran kanadalaisliiga CWHL:ssä toiseksi.

Sekä Räty että Red Star halusivat jatkaa sopimustaan, ja osapuolet pääsivät sopimuksen ehdoista yhteisymmärrykseen tällä viikolla.

Räty on sopimuksensa mukaan "jääkiekkolähettiläs", jonka tehtävänä on kiekkojen torjumisen lisäksi kehittää kiinalaista jääkiekkoa. Hän tienaa vuodessa suunnilleen saman verran kuin SM-liigapelaaja.

Helmikuussa Pyeongchangissa Suomelle olympiapronssia torjunut Räty on yksi Red Starin kuudesta ulkomaalaisvahvistuksesta. Kunlunilla on vielä yksi ulkomaalaiselle pelaajalle varattu kiintiöpaikka täyttämättä.

Yle Urheilun tietojen mukaan viime kaudella Red Starissa pelanneella Annina Rajahuhdalla ei ole toistaiseksi sopimusta seuran kanssa. Rajahuhta siirtyi Kunluniin kesken viime kauden ja viimeisteli kymmenessä ottelussa tehot 3+6.

Kunlunia valmentaa ensi kaudella Providencesta palkattu Bob Deraney, joka korvaa tehtävässään Digit Murphyn. Kiinan naisten maajoukkuettakin valmentanut Murphy siirtyy kiinalaisseuran neuvonantajaksi.

Räty ja Kunlun Red Star aloittavat valmistautumisensa CWHL-kauteen 2018-19 elokuussa. Vielä ei ole varmaa, osallistuuko Kunlunin kakkosjoukkue Vanke Rays myös tulevalla kaudella Kanadan ammattilaissarjaan.

Lue myös:

.
.