Venäjä käyttää taidokkaasti hyväkseen MM-kisahuuman – Kaj Kunnaskin unohti kaiken kritiikin stadionille astellessaan

Jälkihien urheiluasiantuntijoiden mukaan MM-kisahuuma on saanut ihmiset unohtamaan Venäjän ihmisoikeusrikkomukset.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Jälkihiki
Jälkihiki

Venäjän jalkapallon MM-kisat olivat Jälkihien pääaihe aihe maanantaina. MM-lopputurnausta Ylen aamu-tv:n sohvalla keskustelivat urheiluasiantuntijat Kalle Rantala, Kaj Kunnas ja Reetta Meriläinen.

Kunnas oli paikan päällä MM-kisojen avausottelussa, kun Venäjä murskasi Saudi-Arabian maalein 5–0. Kotimaahan palattuaan hän huomasi joutuneensa "kisatunnelman uhriksi".

– Kaikki olivat Venäjällä ystävällisiä ja kielitaitoisia. Kaikki hoidettiin hyvin, ei ollut mitään ongelmia. Kun tulin kotiin, huomasin, että olin unohtunut ihan täydellisesti ihmisoikeudet, alasammutun lentokoneen ja kaikki tällaiset. En kysynyt siellä Krimistä tai Ukrainasta mitään. Kun minulla oli asiat hyvin, niin unohdin kaikki edellä mainitut, Kunnas totesi.

Kunnaksen mukaan Venäjän valtionjohto käytti taidokkaasti hyväkseen MM-kisahuuman, kun urheilun riemuun haudattiin huonot uutiset.

– 5–0-voiton jälkeisenä päivänä valtiojohto ilmoitti, että eläkeikä nousee Venäjällä, Kunnas kertoi.

Meriläinen ja Rantala ovat nauttineet MM-kisatunnelmasta kotikatsomoiden välityksellä.

– Jalkapallo on jalkapalloa ja kisojen ulkopuolella se on politiikkaa. Nyt kaikki seuraa jalkapalloa ja unohtaa hurmoksen myötä poliittiset asiat. Näin se menee kärjistetysti.

– Venäjällä on kisahurmosta. Venäjä on osoittanut olevansa vieraanvarainen. Pelillisesti kisat ovat olleet jännittävät. Aika mielenkiintoista on ollut katsoa pelejä, Meriläinen sanoi.

Meriläinen, Rantala ja Kunnas analysoivat myös jo pelattuja MM-otteluja ja keskustelivat Jukolan suunnistusviestistä. Katso koko keskustelu klikkaamalla jutun kuvaa.

Lue myös:

Jose Mourinhon emämunaus on Belgian avain maailmanmestaruuteen – tulisieluinen Kevin De Bruyne on ihastuttanut taidoillaan ja vihastuttanut asenteellaan

Jari Litmanen: ”Suosikki yrittää välttää muiden suosikkien startin”

Sveitsin päävalmentaja kaipasi lisää arvostusta, Brasilian valmentaja laittoi tasapelin hermojen piikkiin

Shokeerava tie MM-kisoihin tulee tänään päätökseensä: Panaman luottopelaaja tapettiin kesken karsintojen, kyseenalainen osuma ratkaisi ja presidentti antoi koko kansalle vapaapäivän – “Moni tulee itkemään”

Zlatan – joka ei ole edes kisoissa – pyörittää otsikoita ennen Ruotsin MM-avausta, ja sekös kyllästyttää: "Ei Zlatania, ei ongelmaa"

Sveitsi venyi huikeasti tasapeliin! Brasilian tähtisikermä hyytyi MM-avauksessa

**Neymar sai sveitsiläisiltä harvinaisen rajun kohtelun – "Monesti hän piti palloa aivan liian pitkään"
**

Ennakkosuosikit kompuroivat MM-kisojen avausviikonloppuna: "Saksan esityksellä voi olla, että pelit jäävät kolmeen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat