1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon MM 2018

Kroatia lähetti hyökkääjän yllättäen kotiin MM-kisoista – media syyttää valmentajalle niskoittelusta

Kroatiassa kohistaan hyökkääjä Nikola Kalinicista.

Kuva: AOP

Kohu ympäröi Kroatian MM-joukkuetta, joka pelaa turnauksen loppuun 22 pelaajalla. Hyökkääjä Nikola Kalinic lähetettiin maanantaina kotiin ja syyt päätöksen taustalla puhuttavat.

Kroatialaismedian mukaan Kalinic sai lähtöpassit joukkueesta, koska kieltäytyi tulemasta kentälle joukkueen ensimmäisessä ottelussa Nigeriaa vastaan. Kun päävalmentaja Zlatko Dalic halusi vaihtaa Kalinicin kentälle ottelun loppuhetkillä, pelaaja vetosi selkävammaan.

Maanantaina Dalic kertoi Kalinicin lähtevän kotiin välittömästi.

- Hän lämmitteli ottelun aikana ja hänen piti tulla kentälle toisella puoliajalla. Sitten hän kuitenkin sanoi, ettei pysty pelaamaan, Dalic sanoi lehdistötilaisuudessa.

Valmentajan mukaan kerta ei ollut ensimmäinen.

- Samoin kävi jo harjoitusottelussa Brasiliaa vastaan sekä ennen sunnuntain harjoituksia. Kolme kertaa hän sanoi, ettei ole valmis pelaamaan, ja minä tarvitsen valmiita sekä terveitä pelaajia, Dalic sanoi.

Sen jälkeen valmentaja päätti tilaisuuden ja kieltäytyi vastaamasta lisäkysymyksiin, mikä on kirvoittanut mediamyrskyn Kroatiassa.

AC Milania edustava Kalinic pysytteli vaihtopenkillä loppuvihellykseen asti ja hänen sijastaan Mario Mandzukicin tilalle 86 minuutin kohdalla vaihdettiin Marko Pjaca.

Kalinic on siirtohuhujen keskellä ja häntä ollaan viemässä espanjalaisseura Sevillaan.