Pelastaja-Salahia odotetaan kentälle Venäjää vastaan – patrioottinen ennustajasaukko povaa voittoa kisaisännille

Egyptin leiristä on vihjailtu, että joukkueen ykköstähti ja kisaunelmien ruumiillistuma Mohamed Salah olisi vihdoin pelikunnossa. Samaan aikaan toisaalla saukko nimeltä Harry on ennustanut Venäjän voittajaksi A-lohkon kohtaamisessa.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Egyptin faneja.
Egyptin fanit odottavat sankarinsa pelaavan tiistaina Venäjää vastaan.AOP

Tiistaina koittaa MM-kinkereissä se hetki, jota koko Egypti on odottanut. Olkapäävammasta kärsinyt maan suurin ja kirkkain tähti Mohamed Salah pelaa ensimmäisen ottelunsa Venäjän lopputurnauksessa.

Näin siis, jos on uskominen pelaajan omaa agenttia ja maajoukkueen lääkintähenkilökuntaa, jotka molemmat ovat vahvistaneet hyökkääjän olevan vihdoin pelikunnossa. Vielä lauantaina harjoituksissa näytti tekevän kipeää, kun toimittajat bongasivat Salahin tarvitsevan joukkuekavereiden apua jopa harjoituspaidan pukemiseen.

- Salah veti täydet harjoitukset ja on huoltajiemme mukaan valmis pelaamaan Venäjää vastaan, Egyptin joukkueenjohtaja Ihab Leheta vakuutteli Fifan haastattelussa.

Liverpoolin paidassa kaudella käsittämättömät 44 häkkiä ampunut Salah loukkasi olkapäänsä Mestarien liigan finaalissa toukokuun lopussa. Maajoukkueessa on syntynyt 57 maaottelussa 33 maalia. Kultakimpaleen puuttuminen näkyi Egyptin avauspelissä, kun Uruguay voitti 1-0.

Tiistaina on tosi kyseessä, kun vastassa on kisaisäntä Venäjä. Egyptissä Salahiin suhtaudutaan kuin pelastajaan, jonka pelikunto määrittää maajoukkueen menestysmahdollisuudet.

- Venäjä-peli on tärkeä ja vaikea Uruguaylle kärsimämme tappion takia. Voittaminen on ainoa vaihtoehto, Leheta paalutti.

Mo Salah
Mohamed Salah seurasi Egyptin avausottelun penkiltä.AOP

Venäjän leirissä valmistaudutaan Salahiin

Siinä missä Egyptin pelaajat ovat välttäneet kommentoimasta tulevaa koitosta, on makoisalla 5-0-voitolla Saudi-Arabiasta kisat aloittaneen Venäjän leiristä irronnut haastatteluja. Näin tilanteen näki Venäjän varapääministeri ja entinen jalkapalloliiton puheenjohtaja Vitali Mutko:

- Toinen ottelu tulee olemaan lohkovaiheen tärkein. Ensimmäisessä pelissä kaikki näkivät, kuinka paljon pelaajamme välittivät. Jos pelaamme omalla tasollamme, meillä ei ole ongelmia, 13 miljardia maksaneiden kisojen valmisteluista vastannut Mutko sanoi.

Venäjän pelaajat ovat kommentoineet erityisen innokkaasti Salahin merkitystä Egyptille. Vallitsevan käsityksen mukaan ottelun luonne on täysin erilainen, jos egyptiläishyökkääjä on kentällä.

Venäjän pelaajia
Venäjä murskasi MM-kisojen avausottelussa Saudi-Arabian 5-0.AOP

- Egypti on täysin erilainen riippuen siitä, pelaako Salah. Hän on niin hyvä, että määrittää koko joukkueen peliä, totesi Venäjän hyökkääjä Alexei Mirantshuk.

- Jos hän pelaa, ottelusta tulee vaikea mutta mielenkiintoinen. Hän on yksi parhaista, sitä aina haluaa pelata parhaita vastaan ja voittaa, pohti puolestaan Saudi-Arabiaa vastaan kaksi maalia iskenyt Denis Tsheryshev.

Päävalmentaja Stanislav Tshertshesov kertoi maanantaina lehdistötilaisuudessa, että Venäjällä on jopa erityinen taktinen suunnitelma, jolla pimentää Salah.

- Valmistaudumme ja harjoittelemme ennakkosuunnitelman mukaisesti. Olemme opetelleet Egyptin pelin ja meidän pitäisi olla nyt valmiita iskemään heidän heikkouksiinsa, Tshertshesov myhäili.

Etelä-Afrikassa ennusti Paul, Venäjällä Harry

SAukko
Kuvan saukko ei tiettävästi osaa ennustaa.AOP

Kuka muistaa Etelä-Afrikan MM-kisoissa 2010 otteluiden voittajia ennustaneen mustekalan? Paul-niminen nilviäinen kertoi kaikkiaan kahdeksan pelin tuloksen oikein ja nousi maailmanlaajuiseksi julkkikseksi.

Paul nukkui pois jo samana vuonna, mutta ennustajaeläimiä tupsahti uutisiin lisää. Erityisen suosituksi taikausko nousi Saksassa, jossa esimerkiksi kaksi vuotta sitten EM-kisojen tuloksia ennustelivat kilpaa Nelly-norsu, Oobi-Ooobi -niminen koala, Ferret-saukko, Momario-kilpikonna, Ronald-pingviini, Taka-vyötiäinen, sekä kieroon katsova opossumi Heidi.

Mutta vuoden 2018 kisoillakin on omat ennustajaeläimensä. Venäjällä erityisseurannassa ovat isäntämaan avausottelun oikein ennustaneet Harry ja Achilles! Harry on sotshilaisessa yleisöakvaariossa asusteleva saukko ja Achilles puolestaan kuuro Pietarin eremitaasikissa.

Achilles-kissa
Achilles lehdistön kuvattavana keskiviikkona 13. kesäkuuta, hetki sen jälkeen kun kissa ennusti Venäjän voittavan MM-turnauksen avauspelin Saudi-Arabiaa vastaan.AOP

Venäläisuutistoimisto Tassin mukaan "Sotshin oraakkeli" ennustaa myös tiistaille kisaisäntien voittoa.

- Harry on hyvin patrioottinen. Jo toisen kerran hän ennustaa voiton Venäjän joukkueelle, ja tällä kertaa Egyptiä vastaan. Harry valitsi pallon, jossa on maamme kolme väriä, Sotshin akvaarion johtaja Zhanna Zazina kertoi uutistoimistolle.

Eikä tässä vielä kaikki! Tassin mukaan mystisiä kykyjään Venäjällä ovat testanneet lisäksi ainakin novgorodilaisessa eläintarhassa asuuva tapiiri nimeltä Cleopatra, kaliningradilaiset virtahevot Milya ja Glyasik, irkutskilainen pesukarhu Nafanya, samaralainen vuohi nimeltä Zabiyaska, sotshilainen Pushik-jänis, anapalainen valas Puzyr sekä Spartak-niminen rengashäntämaki Jekaterinburgista.

Näiden ennustusten tulokset eivät valitettavasti ole saavuttaneet Yle Urheilun toimitusta.

Lue lisää:

Venäjä käyttää taidokkaasti hyväkseen MM-kisahuuman – Kaj Kunnaskin unohti kaiken kritiikin stadionille astellessaan

Asiantuntijoilta pyyhkeitä tylsälle Egyptille, vaikka oli lähellä MM-kisojen ensimmäistä yllätystä: “Oikea joukkue voitti"

Ilman Salahia pelannut Egypti kävi lähellä yllätystasuria – Gimenez puski Uruguayn lopussa voittoon

Venäjä murskasi Saudi-Arabian - MM-kisojen avausottelu yltyi yksipuoliseksi maalijuhlaksi

Lähteet: Reuters, FIFA.com, Tass

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat