Semenya kokee testosteronisäännön epäreiluna ja valittaa CASiin

Uusien sääntöjen mukaan poikkeuksellisen paljon testosteronia tuottavat urheilijat joutuvat jatkossa laskemaan testosteronitasoaan lääkkein.

yleisurheilu
Caster Semenya
EPA

Kaksinkertainen olympiavoittaja Caster Semenya valittaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n uusista testosteronisäännöistä Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASiin. Semenyan lakimies ilmoitti asiasta maanantaina.

Sääntöuudistus koskee naisurheilijoita, joiden testosteronitaso on luonnostaan korkea. Päätöksen mukaan poikkeuksellisen paljon testosteronia tuottavat urheilijat joutuvat jatkossa laskemaan testosteronitasoaan lääkkein.

- Haluan juosta sellaisena kuin olen syntynyt. Ei ole reilua, kun ihmiset kysyvät, kuka olen. Olen nainen ja olen nopea, Semenya sanoi.

Semenyan kotimaan Etelä-Afrikan yleisurheiluliitto ilmoitti jo toukokuussa taistelevansa juoksijatähden puolesta. Semenyaa on kuvattu intersukupuoliseksi, jolla on miehen ja naisen ruumiillisia sukupuoliominaisuuksia.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat