Karut virheet tekivät Puolan MM-avauksesta painajaisen – Senegal voittoon erikoisilla osumilla

Senegal otti H-lohkon ottelussa 2-1-voiton Puolasta.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Maalikooste: Senegalin erikoiset maalit kaatoivat Puolan
Maalikooste: Senegalin erikoiset maalit kaatoivat Puolan

Puola maksoi kovan hinnan passiivisuudestaan, kun se hävisi MM-avauksensa erikoisten maalien myötä Senegalille 1-2-lukemin.

Tähtihyökkääjä Robert Lewandowski jäi jatkuvasti pelin ulkopuolelle Puolan arkaillessa pelinrakentelunsa kanssa. Lewandowski ei saanut juuri lainkaan kosketuksia palloon, kun Senegal tilkitsi rivinsä, eikä antanut puolalaisille tilaa.

Idrissa Gueye aloitti Senegalin juhlat 37 peliminuutin kohdalla, kun hänen laukauksensa kimposi puolustaja Thiago Cionekista ja muutti suuntaa siten, ettei maalivahti Wojciech Szczesnylle jäänyt mitään mahdollisuutta ehtiä torjuntaan.

Puolan pitkäaikaisiin avainpelaajiin lukeutunut Jakub Blaszczykowski jouduttiin vaihtamaan puoliajalla pois kentältä ja hänen tilalleen tullut Jan Bednarek lisäsi omiensa tuskaa toilaillessaan erikoisella tavalla yhdessä Szczesnyn kanssa.

Kumpikaan pelaaja ei ottanut palloa haltuunsa Grzegorz Krychowiakin taaksepäin suuntautuneen syötön jälkeen ja tuomaristo päästi kentän laidalla hoidettavana olleen Mbaye Niangin takaisin kentälle ratkaisevalla hetkellä. Niang ajoitti juoksunsa hyvin ja sai laittaa pallon tyhjään maaliin.

Senegalin toisen maalin jälkeen Puola onnistui luomaan muutamia puolittaisia tilanteita, mutta se ei meinannut millään päästä kunnolla haastamaan maalivahti Khadim N'Diayea. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Krychowiak puski Kamil Grosickin vapaapotkun tyylikkäästi maaliin, mutta kavennus tuli liian myöhään, eikä Puola enää ennättänyt värkätä tasoitusosumaa.

Lohkon muut joukkueet ovat Kolumbia ja Japani, joiden kohtaaminen päättyi aiemmin tiistaina jälkimmäisen voittoon. Pelit jatkuvat sunnuntaina, jolloin Senegal kohtaa Japanin ja Puola Kolumbian.

Pallonhallinta 59%-41%
Laukaukset maalia kohti 4-2
Laukaukset maalin ohi 5-4
Kulmapotkut 3-3
Paitsiot 3-3
Rikkeet 8-15
Keltaiset kortit 1-2
12' Keltainen kortti: G. Krychowiak, Puola
38' Maali Senegalille: Oma maali
Puoliajan tulos: Puola 0, Senegal 1
46' Puolan vaihto: sisään J. Bednarek, ulos J. Blaszczykowski
49' Keltainen kortti: S. Sané, Senegal
60' Maali Senegalille: M. Niang
62' Senegalin vaihto: sisään C. N'doye, ulos M. Biram Diouf
72' Keltainen kortti: I. Gueye, Senegal
73' Puolan vaihto: sisään D. Kownacki, ulos A. Milik
75' Senegalin vaihto: sisään M. Konaté, ulos M. Niang
83' Puolan vaihto: sisään B. Bereszynski, ulos L. Piszczek
87' Maali Puolalle: G. Krychowiak
87' Senegalin vaihto: sisään C. Kouyate, ulos A. N'Diaye
Lopputulos: Puola 1, Senegal 2

Tähän artikkeliin Voitto-robotti teki tilasto- ja tapahtumagrafiikat ja ihmistoimittaja tekstit. Kerro meille mitä mieltä olet siitä ja miten haluaisit meidän kehittävän artikkeleita. Vastaa lyhyeen kyselyyn täällä (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat