Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu

Kommentti: MM-kisojen historian huonoin järjestäjämaa muuttui viikossa hämmästyttävän tehokkaaksi maalikoneeksi

Venäjä on tehnyt MM-turnauksen alkusarjassa sen, missä suurmaat ovat epäonnistuneet, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Artem Dzjuba
Venäjä on ollut tehokas Artem Dzjuban johdolla.AOP

Historian huonoin isäntämaa. Suomea alempana Fifa-rankingissa. Vitsi. Näillä sanoilla Venäjää kuvailtiin ennen MM-turnauksen alkua. Edes venäläiset itse eivät uskoneet maajoukkueensa menestykseen MM-kotiturnauksessa.

Toisin kävi. Venäjä on voittanut kaksi ottelua vakuuttavalla maalierolla 8–1. Jatkopaikka on käytännössä varma ja loistavan maalieronsa turvin Venäjä on lähellä jopa lohkovoittoa.

Avausottelun 5–0-voitto surkeasti pelanneesta Saudi-Arabiasta johdatti venäläiset hurmokseen, joka kantoi melko helpon oloisesti Egyptiä vastaan. Nämä vastustajat eivät ole olleet Venäjälle mitään huipputason mittareita, mutta on muistettava, että ennen turnausta moni asiantuntija veikkasi Saudi-Arabian yllättävän Venäjän avausottelussa.

Venäjän lyttäämiselle oli perusteita.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan rankingissa sijalla 70 olevan Venäjän maajoukkue on romahtanut pahasti, jos vertaa kymmenen vuoden takaiseen EM-välieriin yltäneeseen ryhmään.

Tuolloin joukkueessa oli Andrei Arshavinin kaltaisia nuoria tähtiä, joita vietiin Arsenaliin ja muihin huippuseuroihin.

Venäjällä ei ole enää tähtipelaajia eurooppalaisissa huippusarjoissa, eikä joukkue ole vuoden 2008 menestyksen jälkeen päässyt arvokisoissa alkusarjasta jatkoon.

Venäjän lyttäämiselle oli perusteita. Vaan ei ole enää.

Espanjan liigassa Villarrealissa pelaava taituri Denis Tsheryshev, Moskovan TsSKA:n keskikenttäpelaaja Aleksandr Golovin ja Pietarin Zenitin isokokoinen hyökkääjämörkö Artem Dzjuba ovat esittäneet kliinisen tehokasta hyökkäyspeliä.

Heidän taitonsa mitataan toden teolla vasta ensi viikolla Uruguay-ottelussa, kun Diego Godínin johtama erinomainen puolustus tulee vastaan.

Siitä huolimatta on sanottava, että Venäjä on Belgian lisäksi MM-turnauksen ainoa joukkue, joka on tähän mennessä onnistunut hoitamaan tehtävänsä vakuuttavasti niin sanottuja pienempiä maita vastaan. Argentiinat, brasiliat ja saksat ovat yskähdelleet, mutta Venäjä on tehnyt sen, mitä piti.

MM-kotikisoista pedattiin katastrofia, mutta sellaista ei tullut. Nyt joukkue pelaa vapautuneesti. Se voi kantaa pitkälle.

Lue myös:

Venäjä jatkoi dominointiaan MM-kotiturnauksessa – Egypti ja Salah olivat kevyttä kauraa, kun isännät tarrasivat jatkopaikkaan

Kaksi ottelua, kaksi selvää voittoa: Venäjän huima maalivire hakee vertaistaan jopa historiassa

Käsittämätön määrä epäonnea: Näissä kisoissa nähty jo viisi omaa maalia, nyt kärsi Egypti – pian tehdään MM-historiaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat