Voittamaton suomalaispelaaja nappasi historiallisen maailmanmestaruuden konsoli-NHL:ssä

Erik ”EKI” Tammenpää on ensimmäinen NHL:n konsolipeliturnauksen maailmanmestari.

Espoolainen Erik ”EKI” Tammenpää on NHL18-konsolipelin tuore maailmanmestari. Tammenpää voitti historian ensimmäisen NHL Gaming World Championship -turnauksen Las Vegasissa varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

MM-turnaus järjestettiin NHL:n vuotuisen palkintogaalan yhteydessä. Suomalaismestaria oli heti voiton jälkeen onnittelemassa myös NHL:n komissaari Gary Bettman, joka oli vakuuttunut suomalaisen ylimarssista mestaruuteen.

– Erik kertoi pelanneensa yli 20 peliä tähän paikkaan päästäkseen. Hän oli niissä voittamaton, mikä on uskomaton suoritus. On kunnia saada sinut Espoosta tänne ja pääsen ilolla jakamaan sinulle ensimmäisen mestaruuspokaalin, Bettman sanaili suorassa verkkolähetyksessä (siirryt toiseen palveluun).

HIFK:n esports-joukkue Helsinki Redsiä edustava Tammenpää sai NHL-pomolta myös 50 000 dollarin eli noin 43 000 euron palkintoshekin.

– Tämä tuntuu aivan uskomattomalta, olen melkein sanaton. Pelasin vain omaa peliäni, siinä se. Voittorahoilla ostan ehkä auton ja tietenkin juhlin Suomessa, Tammenpää itse puolestaan kertoi.

Finaalit pelattiin paras kolmesta -järjestelmällä, ja Tammenpää voitti David Roebuckin 2–1- ja 7–3-lukemin. Vegasin finaaliturnauksessa oli mukana myös Arttu ”Artuzio” Mustila, joka jäi viimeiseksi. Karsintojen kautta lopputurnaukseen edenneitä pelaajia oli yhteensä kuusi.

Tammenpää pääsee Vegasissa ollessaan mukaan myös NHL:n palkintogaalaan, jossa hänen maanmiehistään ovat ehdolla Pekka Rinne (paras maalivahti) ja Aleksander Barkov (herrasmiespelaaja).