Onko Perusta jättiyllättäjäksi, pimennetäänkö Tanskan tähti ja miten käy illan herkkupalassa? – Asiantuntijat odottavat viihdyttävää MM-futispäivää

Torstaina tarjoillaan kolmen ottelun kattaus, jossa saatetaan jo ratkoa taas yhden lohkon jatkopaikkoja.

Asiantuntijat torstain otteluista: Tanska tarvitsee hyökkäystehoja, Peru voi yllättää
Asiantuntijat torstain otteluista: Tanska tarvitsee hyökkäystehoja, Peru voi yllättää

C-lohkon joukkueet pelaavat toiset ottelunsa torstaina, minkä lisäksi D-lohkosta kohtaavat huippujoukkueet Argentiina ja Kroatia.

Kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutunut Ranska selviytyi voittajaksi avauksessaan Australiaa vastaan, mutta helpolla voitto ei irronnut. Ranska muun muassa tarvitsi rangaistuspotkumaalin napatakseen täydet pisteet. Torstaina vastana tulee Peru, joka Yle Urheilun asiantuntijoiden mielestä on jopa valmis yllätykseen.

– Perun pelaajat ovat tottuneet pelaamaan yhdellä yhtä vastaan ja haluavat haastaa. Ranskan puolustus joutuu ensimmäistä kertaa kunnolla koetukselle. Peru mokasi viime pelissä pilkun ja heillä on varmasti halua näyttää. Uskon, että tästä tulee hyvä ottelu ja Peru voi yllättää, Mikael Forssell sanoi.

– Peru on eri tyylin vastus. Australia perustui enemmän fyysisyyteen ja Peru on enemmän viihdyttävä joukkue, joka pelaa lyhyin syötöin. Lähtökohta on siis, että nähdään hyvää jalkapalloa, ennakoi Petri Pasanen.

Myös Tanskan ensimmäinen voitto oli tiukassa ja se muun muassa antoi Perulle rangaistuspotkun, joka kuitenkin tanskalaisten onneksi lensi taivaisiin.

– Odotan Tanskan pelaamista mielenkiinnolla. Heidän puolustamisensa näytti olevan ihan mallillaan, mutta hyökkäyksessä varsinkin Christian Eriksenistä pitää saada enemmän irti. Nyt on seuraava mahdollisuus ottaa kehitysaskelia, Pasanen sanoi.

Vastassa on Australia.

– Australia tekee saman kuin Peru ja pyrkii eliminoimaan Eriksenin. He tietävät, että hän on maailmanluokan pelajaa. Jos Eriksen ei pääse jakelemaan niitä syöttöjään, se on iso ase, minkä voi ottaa pois - kuka muu sitten ruokkii hyökkäystä, kysyi Forssell.

D-lohkon ottelu on päivän huipennus. Kroatia nollasi ensimmäisessä ottelussaan vaisun Nigerian, mutta Argentiinan kisat alkoivat yllättävän nihkeästi tasapelillä Islantia vastaan. Lionel Messi epäonnistui pilkulta ja jatkon kannalta Argentiinan on nyt noustava odotetulle tasolleen.

– Messille ja Argentiinalle ylipäänsä jäi paljon hampaankoloon viime pelistä. Toki Kroatia ei ehkä ole heille nyt paras vastus, koska se on todella hyvä joukkue, Forssell sanoi.