Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Pelaajayhdistys raivostui MM-kisoissa: Miksi neljän vuoden takaisesta fiaskosta ei ole opittu? “Tämä on jälleen kerran huolestuttava esimerkki”

Marokon Noureddine Amrabatin pelaaminen Portugalia vastaan oli pelaajayhdistys FifPron mukaan väärin.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Noureddine Amrabat
Noureddine AmrabatAOP

Jalkapallon pelaajayhdistys arvostelee kovin sanankääntein Marokon Noureddine Amrabatin pelaamista keskiviikkona Portugalia vastaan.

Amrabat pelasi, vaikka oli viisi päivää aiemmin saanut Irania vastaan aivotärähdyksen.

– Tämä on jälleen kerran huolestuttava esimerkkki siitä, että pelaaja laitetaan vaaralliseen tilanteeseen, FifPro totesi tiedotteessaan.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa esitti uuden säännöstön päähän kohdistuneisiin iskuihin neljän vuoden takaisten MM-kisojen jälkeen. Pelaajia voidaan tarkistaa kolme minuuttia aivotärähdysten varalta kentällä päävammojen takia.

Muutokset tehtiin, kun edellisissä MM-kisoissa nähtiin useita päävammatilanteita. Esimerkiksi Saksan Christoph Kramer jouduttiin vaihtamaan pois kentältä loppuottelussa.

FifPron mukaan uusia ohjeita ei kuitenkaa noudatettu Amrabatin tapauksessa.

– Amrabat palasi kentille liian aikaisin lääketieteellisen ohjauksen mukaan, FifPro täsmensi.

– Neljä vuotta edellisten MM-kisojen fiaskon jälkeen jalkapallossa ei ole edistytty riittävästi aivotärähdystapausten hallinnassa. Useat pyynnöt maailmanluokan turvallisuusnormien luomisesta on jätetty huomioimatta, FifPro tylytti.

Amrabatin tapaus oli ollut jo esillä ennen Portugali-ottelua, sillä Marokon lääkärin toimintaa aivotärähdystilanteessa kyseenalaistettiin. Lääkäri oli läpsinyt kovan iskun jälkeen Amrabatia päähän ja heittänyt vielä päälle vettä. Lääkäri Abderazzak El Hifti vakuutti, että oli toiminut ohjeistuksen mukaisesti.

Keskiviikkona Amrabat aloitti ottelun suojus päässään, mutta hän luopui siitä ensimmäisen viidentoista minuutin pelin jälkeen. Amrabat oli ollut Iran-ottelun jälkeen kaksi yötä sairaalassa. Siitä huolimatta Marokon päävalmentaja Herve Renard hehkutti Amrabatin pelikuntoa.

– Amrabat on soturi. Hän halusi pelata, Renard totesi ottelun jälkeen.

– Mutta kaiken kaikkiaan en ole lääkäri. Ammattitaitoiset ihmiset lukevat lääkärien raportit. Sitten he ottavat vastuunsa. Pelaajalla on myös oma vastuunsa.

Portugali voitti ottelussa Marokon 1–0. Samalla molemmat ottelunsa MM-kisoissa hävinnyt Marokko menetti mahdollisuutensa jatkoon. Maanantaina Marokko kohtaa vielä Espanjan vimeisessä otttelussaan .

Lue lisää:

Cristiano Ronaldo puski Portugalin voittoon – sitkeän Marokon jatkohaaveet murenivat

Ronaldon nerous näkyi ennätyksellisessä maalissa – Suomen maajoukkuevalmentaja hämmästelee: “Miten tuollaista kaveria pitää ottaa?”

Nyt on karua jälkeä MM-kisoissa! Portugalin pelaaja esitteli verisiä haavoja kamppailutilanteen jälkeen

”Olimme shokissa” – MM-joukkueen lääkäri läpsi aivotärähdyksen saanutta pelaajaa kasvoille ja heitti vettä päälle, Fifa antoi varoituksen

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat