Suora

  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Elävä arkisto esittää
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

IS: Jokereille jälleen 15 miljoonan euron tappiot, ensi kauden kotiotteluista kaksi pelataan Tallinnassa

KHL-joukkue Jokereiden neljän edellisen tilikauden yhteenlasketut tappiot nousevat 47 miljoonaan euroon. Ensi kaudella joukkue pelaa otteluita Tallinnassa.

jääkiekko
Harry Harkimo (vas.) ja Jukka Kohonen.
Harry Harkimo ja Jukka Kohonen. (Arkistokuva.)AOP

Ilta-Sanomat kertoo (siirryt toiseen palveluun), että KHL:ssa pelaava Jokerit tulee tekemään jälleen noin 15 miljoonan euron tappiot tilikaudella 2017–2018. Miljoonatappioita viime vuosina tehneen taustayhtiön Jokerit Hockey Club Oy:n hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan.

Yhtiön toimitusjohtaja Jukka Kohonen vahvisti IS:lle tulevat talousluvut. Kohonen kertoi, että yhtiön liikevaihto on kasvanut noin kymmenellä prosentilla, mutta menopuolella on tullut lisää kuluja.

Neljällä edellisellä tilikaudella yhtiö on tehnyt tappiota yhteensä noin 47 miljoonaa euroa. IS:n mukaan tappiot on kuitannut yhtiön vähemmistöosakas Arena Events Oy, jonka taustavaikuttajina ovat venäläismiljardöörit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.

51 prosenttia yhtiöstä edelleen omistava kansanedustaja Harry Harkimo kertoi keväällä halustaan myydä osuutensa ensi kauden alkuun mennessä, mutta ostajasta ei ole vielä konkreettista tietoa.

Jokerit aikoo pelata lokakuun lopussa kaksi kotiottelua Tallinnassa. Ilmalan kotihalli on varattu syksyllä EHT-turnaukselle ja kahdelle Winnipeg Jetsin ja Florida Panthersin väliselle NHL-ottelulle lähes kuukauden ajan.

– Näemme Tallinnan paikaksi, jossa meille voi syntyä uutta, luontaista kannattajakuntaa. Meillä on myös tietynlaista junioriyhteistyötä suunnitteilla virolaisten kanssa, Kohonen kertoi IS:lle.

Lue myös:

Harkimon lähdöllä pieni vaikutus Jokerien ydintoimintaan – toimitusjohtajan mukaan rajuista miljoonatappioista kärsineen seuran taival jatkuu normaalisti KHL:ssä

Jokereiden toimitusjohtaja ei yllättynyt Harkimon päätöksestä – "Olen ollut tietoinen"

Hjallis Harkimo pelasti Jokerit "varmalta" tuholta ja kasvatti perheyrityksestä miljoonabisneksen – villin visionäärin hurjista suunnitelmista vain osa toteutui

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat