NHL-draft ensi yönä – tässä tilaisuuden suomalaiskärki

Ässien Jesper Kotkaniemi on ottanut viime viikkoina hurjan kirin NHL:n kärkivarausten joukkoon.

NHL
Jesperi Kotkaniemi
Jesperi Kotkaniemi.AOP

DALLAS. Lähivuodet ovat olleet suomalaiselle jääkiekolle hyviä, jos pelaajatuotannon laatua arvioidaan puhtaasti NHL:n varaustilaisuuden kautta. Buffalossa kaksi vuotta sitten järjestetty varaustilaisuus oli suomalaisen jääkiekkohistorian kovinta tykitystä. Viiden kärjestä menivät Patrik Laine, Jesse Puljujärvi sekä Olli Juolevi.

Vaikka suomalaisia ei vuosi takaperin Chicagossa varattu kärjestä yhtä laajalti, jälki oli silti kovaa.

Miro Heiskanen varattiin Dallasiin numerolla kolme ja ensimmäisellä kierroksella huudettiin lopulta peräti kuuden suomalaisen nimi.

Kun kuluvan vuoden varaustilaisuus käynnistyy perjantaina Dallasissa, odotukset ovat suomalaisittain jälleen korkealla. Pitkään näytti siltä, ettei suomalaisia varattaisi aivan kärkisijoilta, mutta Ässien Jesper Kotkaniemen ottama kiri on tuomassa tähän merkittävän muutoksen.

Suomalaishyökkääjä on noussut viime viikkojen arvioissa jopa viiden kärkipelaajan joukkoon. Kun kanadalainen TSN julkaisi Bob McKenzien viimeisimmän listauksen muutama päivä takaperin, Kotkaniemi löytyi sijalta viisi. Vielä pidemmälle meni The Athleticin Corey Pronman, jonka listauksessa Kotkaniemi on sijalla neljä.

TSN:n listaukseen mahtui suomalaisista lisäksi Rasmus Kupari, jonka odotetaan niin ikään menevän ensimmäisellä kierroksella. Lisäksi 75 kärkipelaajan joukkoon mahtuivat Jesse Ylönen, Niklas Nordgren, Sampo Ranta sekä Justus Annunen. Ylösen ja Nordgrenin ennustettiin menevän toisella, Rannan ja Annusen kolmannella kierroksella.

The Athletic sen sijaan ennustaa suomalaisille vieläkin parempaa vuotta.

Pronmanin listauksessa ykköskierrokselle mahtuvat Kotkaniemen ja Kuparin lisäksi Ylönen sekä Nordgren.

Varaustilaisuuden ykkösvaraus tulee mitä todennäköisesti olemaan ruotsalaispelaaja Rasmus Dahlin, joka päätynee kärkivarausta hallussaan pitävään Buffaloon. Kakkosvaraukseksi on monin paikoin nostettu venäläishyökkääjä Andrei Svetshnikov, joka pelasi menneellä kaudella Ontarion junioriliigassa Barriessa.

Viiden kärkeen on povattu lisäksi tshekkilaituri Filip Zadinaa, joka pelasi niin ikään junioriliigaa Kanadassa, hän tosin Quebecissa Halifaxin joukkueessa. Myös kiekkoperhe Tkachukin nuorinta vesaa, Bradya, on monin paikoin tarjottu viiden kärkivarauksen joukkoon.

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros polkaistaan käyntiin Dallasissa lauantaiaamuna Suomen aikaa kello 03.00. Toinen kierros käynnistyy lauantai-iltana Suomen aikaa kello 18.00.

Lue myös:

Tässä ovat NHL:n varaushistorian parhaat suomalaisvuodet – 2016 loistaa helmenä

Aina NHL:n huipulle nousuun ei tarvita pientä varausnumeroa – Muistatko nämä peräpään suomalaiset?

Rasmus Dahlin voi nostaa NHL:n pohjamutiin jumittuneen Buffalo Sabresin loistoon, Ristolainen kannattaa joukkueen uudistumista: "En jaksa enää yhtään tuollaisia kausia, joita tähän asti on ollut"

NHL:n varaustilaisuuden mustiin hevosiin kuuluu maalivahtijätti Kempeleestä – Justus Annunen ihailee Pekka Rinnettä, mutta on kulkenut aivan erilaisen tien kuin sankarinsa

NHL:n otteluohjelma julkaistiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat