Hyppää sisältöön

Costa Rican puolustus piti melkein loppuun asti – Brasilia osui kahdesti lisäajalla ja otti helpottavan voiton

Brasilia otti MM-turnauksen avausvoittonsa, kun Costa Rica kaatui Philippe Coutinhon ja Neymarin loppuhetkien maaleilla 2-0.

Neymar ja Philippe Coutinho

Brasilian ja Costa Rican välisestä E-lohkon ottelusta odoettiin ennakkoon vähintään Brasilian voittoa, ellei jopa maali-ilottelua. Mutta sen sijaan meni tosi tiukille: Costa Rica puolusti ahnaasti, eivätkä brassitähdet meinanneet saada paikoistaan palloa maaliin – ennen kuin vasta aivan viime hetkinä.

Costa Rican ja erityisesti maalivahti Keylor Navasin hyvä yritys valui hukkaan tuomarin antaman lisäajalla, kun Brasilia osui kahdesti muutaman minuutin sisään.

Ensin, kun minuutti lisäaikaa oli pelattu, Marcelo keskitti pallon hyökkäysalueelle, jossa Roberto Firmino pudotti sen päällä viereen juosseelle Gabriel Jesusille. Tämä sai kosketuksen palloon, mutta takaa leikannut Philippe Coutinho nikkasi sen verkon perukoille.

Brassien hurja maalituuletus kieli huojennuksesta, ja myös vaihtopenkillä päävalmentaja Tite juhli riemuissaan vapauttavaa maalia.

Costa Rica ei ehtinyt edes yrittää kirin virittelyä, kun hieman myöhemmin omissa soi taas. Nyt asialla oli Brasilian ykköstähti Neymar, joka sai syötön maalin eteen Douglas Costalta. Peli oli 2-0 ja sillä selvä.

Lopputulos oli Costa Rican sinnikkään, läpi ottelun kestäneen taistelun kannalta sääli, mutta tilastojen perusteella täysin oikeutettu. Peli pelattiin käytännössä yhteen päähän, Brasilia piti palloa hallussaan peräti 68 prosenttia peliajasta, ja laukoi yhteensä 18 kertaa Costa Rican neljää vastaan.

Voitolla Brasilia nousi lohkossaan neljään pisteeseen, kun avauskierroksella se pelasi tasan 1-1 Sveitsin kanssa. Nollan pisteen Costa Rican jatkohaaveet murenivat tappion myötä.