1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon MM 2018

Takkiin tuli, mutta Panama teki silti historiaa: Felipe Baloy laukoi maan ensimmäisen MM-maalin

Panaman kannattajat räjähtivät riemuun Englanti-ottelun 78. minuutilla, kun Felipe Baloy iski maan historian ensimmäisen maalin MM-tasolla.

Panamalaiset juhlivat Felipe Baloyn maalia.
Felipe Baloy liukui palloon ja ohjasi sen verkkoon ohi englantilaisvahti Jordan Pickfordin.

Panama oli täysi vastaantulija Englantia vastaan, kun G-lohkon kamppailu ratkesi Three Lionsille murskalukemin 6-1. Panaman kannattajat saivat silti aihetta riemuun 12 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Panama sai vapaapotkun ja Ricardo Avila lähetti Englannin maalille matalan keskityksen. 37-vuotias kippari Felipe Baloy liukui palloon ja ohjasi sen verkkoon ohi englantilaisvahti Jordan Pickfordin.

1-6-kavennus oli lopputuloksen kannalta laiha lohtu ja jatkohaaveetkin häämöttävän tappion myötä murenemassa. Mutta panamalaisille maalilla oli silti valtava merkitys: se oli ensi kertaa lopputurnauksessa mukana olevan maan historian ensimmäinen MM-maali.

Baloy tuuletti maalia kuin voittoa ja muu Panaman joukkue yhtyi juhlaan. Katsomossa panamalaiset räjähtivät riemuun ja Englannin ryöpytys unohtui hetkeksi. Tämä yksi maali oli Panamalle kuin voitto.

Lue lisää:

Englanti järjesti maalijuhlat Panaman kustannuksella – Harry Kane hurjasteli hattutempun