Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Mitä yhteistä on jalkapallotähdellä ja oopperalaulajalla? Urheiluhullut murtaa myyttejä ja kertoo, kuinka lähellä taide ja urheilu ovat toisiaan

Suorassa lähetyksessä keskustellaan tänään taiteen ja urheilun yhtymäkohdista.

Urheiluintoilija
Urheiluhullut
Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Yle

Kaikki tietävät, mitä mieltä keihäänheittäjä Seppo Räty on oopperasta. Taiteen ja urheilun nähdään usein olevan kaukana toisistaan, jopa jonkinlaisia ääripäitä. Mutta tekijän, siis urheilijan ja taiteilijan näkökulmasta katsottuna ne saattavat olla todella lähellä toisiaan.

Pianistin on huipulle päästäkseen harjoiteltava yhtä päämäärätietoisesti ja paljon kuin huippu-urheilijan. Jalkapalloilija on esiintyvä taiteilija siinä missä oopperalaulajakin. Kummankin on kestettävä ammatin valtavat henkiset paineet. Valmentajan ja kapellimestarin tavoite on sama: auttaa johdettavia kohti mahdollisimman hyvää suoritusta.

Urheiluhullut sukeltaa syvälle taiteen ja urheilun rajapinnoille. Suorassa lähetyksessä keskustelevat pianisti Jukka Nykänen, Ilta-Sanomien ja Urheilulehden erikoistoimittaja Pekka Holopainen sekä oopperalaulaja Ville Rusanen. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Urheiluhullut maanantaisin Radio Suomessa kello 18.05 ja podcastina Yle Areenassa. Ohjelma on kesätauolla heinäkuun ajan ja jatkuu 6. elokuuta.

Lue myös:

Huumaa ja huliganismia, kauneutta ja korruptiota - jalkapallon MM-kisoilla on monet kasvot

Minna Lindgrenin pakina: Jos helvetti on olemassa, siellä on suomalainen henkinen valmentaja

Suosittelemme

Tuoreimmat