1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon MM 2018

Tästä MM-jalkapallossa on kauneimmillaan kyse – syvästi liikuttuneet Panaman tv-kommentaattorit puhkesivat kyyneliin kuunnellessaan kansallislaulua historiallisen MM-ottelun alla

Panaman tv-kommentaattorit David Samudio Garay ja Miguel Angel Remon eivät meinanneet pysyä housuissaan maan historian ensimmäisen MM-ottelun alla.

Panaman pelaajat kuuntelivat kansallislaulua Belgia-ottelun alla. Kuva: AOP

Panaman tie jalkapallon MM-turnauksessa on ollut pelillisesti synkkä, mutta maassa tuskin jaksetaan harmitella 1–6-tappiota Englannille tai 0–3-tappiota Belgialle. MM-kisapaikka itsessään on panamalaisille niin kova juttu.

Jotain kisapaikan merkityksestä kertoo Panaman tv-kommentaattoreiden David Samudio Garayn ja Miguel Angel Remonin reaktiot maan historian ensimmäisen MM-ottelun alla.

Sosiaalisessa mediassa jaettu video (siirryt toiseen palveluun) näyttää, kuinka Garaylla ja Remonilla on vaikeuksia pysyä housuissaan, kun he kuulevat Panaman kansallislaulun.

Syvästi liikuttuneet kommentaattorit tuulettavat, halaavat ja puhkeavat sen jälkeen kyyneliin. Ilo ja ylpeys Panaman MM-kisapaikasta on käsinkosketeltavaa.

Videon voi katsoa alta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Toinen esimerkki MM-kisojen merkityksestä nähtiin sunnuntaina, kun Panaman Felipe Baloy teki 1–6-kavennuksen Englannin verkkoon. Se oli maan historian ensimmäinen maali MM-turnauksessa.

Venäjälle matkustaneet panamalaisfanit tuulettivat osumaa villisti murskatappiosta välittämättä.

Myös tv-studiossa oli jälleen tunnetta mukana. Videon kommentaattoreiden reaktiosta Panaman maaliin voi katsoa alta.

Panamalaisten tunteet kuvastavat jalkapallon MM-kisojen merkitystä kauneimmillaan. MM-turnaus tuo ihmiset yhteen ja tarjoaa unohtumattomia tunne-elämyksiä silloinkin, kun voittoja ei tule.

Panama on Keski-Amerikassa sijaitseva neljän miljoonan asukkaan valtio. Ehkä runsaan viiden miljoonan asukkaan Suomikin joskus nähdään miesten MM-kisoissa.

Suomalaiset ovat luonteeltaan ehkä hieman jäyhempää kansaa kuin panamalaiset, mutta eiköhän Kuningas Litmaseltakin tirahtaisi kyynel Ylen tv-studiossa, kun Maamme-laulu kajahtaisi soimaan Suomen historian ensimmäisen MM-ottelun alla.

Lue myös:

Takkiin tuli, mutta Panama teki silti historiaa: Felipe Baloy laukoi maan ensimmäisen MM-maalin

Shokeerava tie MM-kisoihin tulee tänään päätökseensä: Panaman luottopelaaja tapettiin kesken karsintojen, kyseenalainen osuma ratkaisi ja presidentti antoi koko kansalle vapaapäivän – “Moni tulee itkemään”