Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Chicago Bullsin apuvalmentaja on Suomessa seuraamassa tiukkaa fysiikkatreeniä tehneen Lauri Markkasen otteita: ”Pitkälle kaudelle ja hänen peliminuuteilleen tarvitaan kovaa peruspohjaa”

Suomessa vieraileva Chicago Bullsin apuvalmentaja Jim Boylen kiittelee yhteistyötä Suomen maajoukkueen valmennusjohdon kanssa. Rajun NBA-kauden vaatimukset vaativat lihaa luiden ympärille, ja Markkasen kehoa on kesän aikana rakennettu kestämään 82 ottelun kulutusta.

Maajoukkuekoripallo
Lauri Markkanen
21-vuotias Lauri Markkanen teki avauskaudellaan NBA:ssa 15,2 pistettä per ottelu. Leyvpalloja hän napsi 7,5 ottelua kohden.EPA

Susijengin maanantaista harjoitusottelua Viroa vastaan seuraamassa ollut Chicago Bullsin apuvalmentaja Jim Boylen sanoo, että Suomeen MM-karsintapelejä varten saapuneen Lauri Markkasen fysiikan kanssa on tehty paljon töitä kesän aikana.

– Olemme tehneet paljon puhdasta fysiikkatreeniä ja rakentaneet siten hänen kehoaan selviytymään 82 ottelun kaudesta ilman, että hän uupuisi. Emme ole niinkään pelanneet mitään 5-5-peliä, vaan kolmella kolmea vastaan, puolen kentän pelejä ja erilaisia harjoitteita niin parketilla kuin kuntosalillakin. Nämä pelit täällä tekevät hänen pelirytmilleen hyvää, Boylen totesi Yle Urheilulle.

Boylen näki, kun Markkanen heitti Viro-voitossa 23 pistettä ja otti 12 levypalloa. Chicagossa ei olla huolissaan siitä, että tiukan fysiikkatreenaamisen myötä Markkanen menettäisi ketteryyttään, nopeuttaan tai heittokykyään.

– Kesä on se aika, kun sitä harjoittelua pitää tehdä ja kehoa kehittää. Pitkälle kaudelle ja niille minuuteille, joita hän pelaa, tarvitaan kovaa peruspohjaa. Emme ole huolissamme siitä, että jotain katoaisi. Hän on vielä nuori mies, ja kun hänelle jossain kohtaa kehittyy sellainen vähän miehekkäämpi vartalo, tulette näkemään aika erinäköisen kaverin. Laurilla on hyvä kesä menossa.

Palasia ympärille

Chicagolla on suuria suunnitelmia avauskaudellaan tulokkaiden ykköstähdistöviisikkoon valitun ja tulokasennätyksiä rikkoneen Markkasen varalle, ja viime vuosina syvällä rämpinyt legendaarinen seura haluaa rakentaa tulevaisuuttaan jyväskyläläisen ympärille. Debyyttikaudellaan Markkanen pelasi nelospaikalla, mutta hänet saatetaan nähdä joskus vielä myös Bullsin sentterinä.

– Laurilla on uskomaton luonne, ja hänen korisälykkyytensä on huippuluokkaa. Uskomme, että hänen pelinsä vain paranee ja paranee tulevaisuudessa. Hän on sentteri maajoukkueessa, ja ehkä joskus hän on meilläkin sillä paikalla. Tiedämme, että hän osaa heittää, mutta pidän puolustuspään asioita, kuten blokkeja ja levypalloja tärkeinä. Laurin kokonaiskehitys on tärkein asia meille, ja tiedän sen olevan sitä myös Suomen päävalmentaja Henrik Dettmannille. Haluamme hänen ympärilleen hyviä paloja.

Niitä hyviä paloja Markkasen ympärille valikoitiin viime viikonloppuna varaustilaisuudessa, jossa Bulls varasi Wendell Carter Jr:n ja Chandler Hutchisonin. Boylen uskoo kaksikon olevan hyödyksi seuralle jatkossa.

– Carter on enemmän sentteri ja Hutchison enemmän laituri. He ovat hyviä pelaajia, ja heillä on sellainen työmoraali, joka Laurillakin on. Olemme nuori joukkue, ja haluamme olla jatkossa kokonaisvaltaisempi joukkue.

Yhteistyö suomalaisten kanssa toimii

Boylen nähtiin Suomessa myös viime kesänä, kun Markkanen oli varattu seuraan. Päävalmentaja Fred Hoibergin apuna kolme vuotta toiminut kokenut korismies kiittelee hyvää yhteistyötään Susijengin valmennusjohdon kanssa.

– Näimme tärkeänä, että tänne tulee valmentaja tukemaan Lauria ja maajoukkuetta. Pääsen katsomaan videoita valmennuksen kanssa, ja me jaamme samanlaiset ajatukset Laurista Henrikin kanssa. Olin täällä EM-kisoissa viime vuonna, ja Dettmann oli myöhemmin kaudella Chicagossa. Valmennustiimiemme kesken on tosi positiivinen suhde, ja olemme kiitollisia siitä.

Markkasen menestyksen myötä suomalaisten kiinnostus Michael Jordanin kuuluisinta seuraa kohtaan on noussut valtavasti, ja Chicagosta on tullut suosittu matkakohde. San Antonio Spursissa aiemmin Gregg Popovichin apuna työskennellyt Boylen on kiitollinen tuesta.

– Se on todella mahtavaa, että Bullsia seurataan ja Bullsista tykätään täällä. Meillä on hyvät omistajat ja hyvä seura. Yritämme kovasti olla sen kannatuksen arvoisia.

Jim Boylenia haastatteli Alf Strömberg.

Lue myös:

Pelitauolta palannut Lauri Markkanen tahditti Suomen voittoon Virosta: ”Hauska matsi, mutta rytmissä oli vähän hakemista”

Markkanen nähdään pitkästä aikaa parketilla Suomessa – useat fanit pääsivät hakemaan nimmareita harjoituksissa: "Yritän olla paras mahdollinen esikuva"

Susijengiin liittynyt Lauri Markkanen: Antaa peliesitysten näyttää, kuinka on tullut treenattua

Lauri Markkasen Bulls varasi 208-senttisen laitahyökkääjän, Deandre Ayton NBA-draftin ykkösnimi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat